Seger i sista träningsmatchen

19 augusti 2021 21:12

Det blev målfest när herrarna spelade sin sista träningsmatch innan Svenska Cupen nästa vecka. Totalt blev det 10-5 mot IBK Lund.

Det har pratats mycket om ett offensivare FCH efter att fått flera spetsspelare framåt inför säsong. På tre träningsmatcher har det nu också blivit ett snitt på 8,3 mål per match under de tre träningsmatcherna. Trots att det tillslut blev ett stort målmässigt övertag för FCH var Lund länge med i matchen och tog även ledningen efter fem minuter. FCH kunde snabbt både kvittera och reducera genom Jonathan Nilsson, som var tillbaka från landslagsläger, samt Mattias Andersson. Lund stretade sig kvar i matchen och gjorde 2-2 med sex minuter kvar av första perioden.

Även i andra perioden började lagen att följas åt. FCH återtog ledningen genom Kristoffer Fält med dragningar framför mål som endast kan liknas vid Alexander Ovechkin och Helsingborg Arena har sällan sett en så uppgiven målvakt. Trots kontsnummret var det inget som slog ner gästerna som återigen kvitterade. Det var sista gången som det var lika i matchen. Med halva matchen kvar kom ett litet FCH ryck som skulle avgöra matchen. 11:12 hängde Gustav Svensson in 4-3. 12:31 kom 5-3 genom Jonathan Nilsson. Lund skapa lite nerv igen genom att göra 5-4 men innan perioden sen var över hade FCH gått upp till 8-4 med mål från Christoffer Andersson, Oliver Johansson och Philip Kämpe.

Lund gav det ett försök och gjorde 5-8 efter bara 53 sekunder i slutakten. Efter fem minuter kom Linus Bergströms första mål i FCH-tröjan. Sedan kom hans första utvisning innan han även hann med att göra sitt andra mål och fastställa slut resultatet till 10-5.

Med sista träningsmatchen avklarad väntar nu ett teambuildingläger i helgen innan tävlingssäsongen drar igång nästa vecka med Svenska Cupen. Cupen avgörs genom dubbelmöte och FCH inleder borta mot Höllviken den 27/8 och returen spelas hemma den 29/8 i Idrottens Hus.