Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

FC Helsingborg värvar Jakub Kopecký

22 april 2024 12:01
Herr

FC Helsingborg är stolta över att meddela att den tjeckiska innebandyspelaren Jakub Kopecký ansluter till laget inför nästa säsong i Svenska Superligan.


Kopecký, 25, kommer från FBC Liberec i Tjeckien, där han gjorde 42 poäng på 26 matcher i grundserien och 14 poäng på sju matcher i slutspelet. Med sju säsonger i den tjeckiska högsta ligan och en titel som amerikansk mästare med Florida Vikings i NAFL förra sommaren, tar han med sig en gedigen erfarenhet till FCH.

Till fch.nu berättar Jakub mer om sig själv "Jag är en kille från en liten by i Tjeckien som blev kär i innebandy som barn. Det ledde till att jag lämnade min familj för att satsa allt på att bli en bättre innebandyspelare. De senaste åren har jag spelat i FBC Liberec i Livesport Superleague. Jag gillar att laga hälsosam mat, spela andra sporter som tennis, skridskor och hockey, samt att umgås med familj och vänner."

Som spelare beskriver Kopecký sig själv som en lagspelare som alltid gör sitt bästa för att laget ska vinna. "Jag är en offensiv spelare som kan göra mål och gillar att kombinera med mina lagkamrater. Jag ser mina styrkor i mitt skott och min taktiska positionering på planen," säger han.

Kopecký har också viss kännedom om FCH och Helsingborg sedan tidigare. "Jag har tittat på Helsingborg när Patrik Suchánek och Daniel Šebek spelade där. Jag vet att många mycket bra spelare har spelat där och att det är en klubb med en fantastisk historia. Jag har alltid gillat denna organisation och det kommer att vara en ära att bära denna klubbs tröja."

På frågan om sitt första intryck av Helsingborg efter att ha besökt staden nyligen, svarar Kopecký. "När jag var i Helsingborg visade Fredi Petersson och Alexander Nede mig runt i staden. Jag gillar de kulturella byggnaderna, som Kärnan. Jag gillar också kusten och de många restaurangerna med olika typer av mat."

Han fortsätter, "Jag fick en mycket bra känsla av mitt besök. Mina lagkamrater var vänliga, vilket hjälpte mig att anpassa mig. Jag känner att detta är en plats där jag kan utvecklas som innebandyspelare men också som person, vilket är viktigt för mig."

Inför nästa säsong har Kopecký en klar förväntning "Jag förväntar mig att snabbt anpassa mig till Sverige och kunna fokusera på min prestation på planen för att hjälpa laget att nå slutspelet. Jag ser också fram emot att arbeta med tränarna, de är båda väldigt erfarna och känner till SSL, vilket kommer att hjälpa både laget och mig personligen."

Han har även följt SSL under en tid och har koll på ligan "Jag har tittat på SSL under lång tid. Jag har alltid sett det som den bästa ligan i världen. Jag gillar hur domarna låter spelet vara öppet, vilket gör det snabbare och tuffare. Det finns också många fantastiska tekniska spelare. Som barn drömde jag om att spela här, det är otroligt att denna dröm nu kommer att bli verklighet."

Vi hälsar Jakub varmt välkommen till FCH och Sundets Pärla!