Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

FCH i Skånemästerskapen

24 april 2024 12:17
Ungdom

Under senaste tre helgerna har det varit Skånemästerskapen för alla ungdomslag i Skåne. Naturligtvis har det varit mycket FCH i farten och här kommer en liten sammanställning om alla lag.


Damjuniorer
För damjuniorerna var det bara en grupp med fem lag. FCH-juniorerna fick bara med sig en poäng, men det var inte vilken poäng som helst utan de var de enda laget som lyckades att ta poäng mot segrarna Malmö FBC. Matchen slutade 3-3 efter att FCH hämtat upp 3-3 underläge.

Flickor D
FCH:s tjejer slutade på en tredjeplats i gruppen efter tre väldigt jämna matcher. Först vann man med uddamålet mot Lönsboda med 2-1 för att sedan förlora med samma siffror i match två mot Stanstad. I tredje matchen blev det ännu en tight förlust mot framtida finalisterna Lund. Tredjeplatsen innebar B-slutspel. I semifinalen fick man möta Höganäs och likt hela helgen blev det en jämn match. 2-2 efter fulltid och tyvärr för FCH-tjejerna kunde Höganäs vinna i förlängning.

Herrjuniorer
FCH herrjunior öppnade starkt och vann sin grupp efter storsegrar mot Lund och Landskrona och en oavgjord mot Munka. Väl i semifinal blev det för tufft för de blåsvarta när man förlorade mot Malmö FBC med 3-2. Det blev alltså en tredjeplats i Skåne.

Pojkar A
Laget det gick bäst för var P07 som efter tre segrar och en förlust i gruppen tog sig till A-slutspel som gruppvinnare. Genom att vinna gruppen gick man direkt till semifinal och fick möta en gruppvinare i IBK Lund. Trots underläge med 2-1 efter första halvlek kunde FCH tillslut vinna med 5-2 efter tre snabba mål och ett i tom kasse. I final var det chans till revansch mot Åstorp, enda laget som slog dem i gruppen. Revansch blev det också! FCH tog ledningen och släppte den aldrig till slut blev segersifforna 5-3 och P07 var skånsk mästare!

Pojkar B
P08 hamna i en tuff grupp och fick många tighta matcher i gruppen. En seger, en oavgjord och två förluster innebar en tredjeplats och en plats i B-slutspelet. I slutspelet fortsatte de jämna matcherna. Först ut var kvartsfinal mot Röke och den kunde man vinna med 2-1. I Semin blev det en ny uddamålsseger, nu mot IBK Lund. Där segermålet slogs in med sex sekunder kvar. Finalen skulle bli en ny uddamålshistoria men tyvärr åt fel håll. Malmö FBC kunde vinna med 4-3.

Pojkar D
FCH P10 fick åka till Bjärred för sitt Skånemästerskap. Det började med två förluster mot Gantofta och Munka. Men efter det skulle det inte bli fler förluster. FCH Vann sen mot Malmhaug och Bjärred. Det ledde till en tredjeplats och B-slutspel. I slutspelet bara fortsatte segerraden. Först en storseger med 12-2 mot Höganäs i kvarten, i semifinalen slogs Höllviken tillbaka med 3-0. Vä i finalen kunde inte Genarp stoppa ett FCH som fått upp farten. Segern skrevs till 4-3 efter att ha vänt ett 3-0 underläge i andra halvlek.

Pojkar E
P11 gjorde sitt första Skånemästerskap och som de gjorde det! Efter att man gått rent i gruppen och slutat på imponerande 34-4 i målskillnad gick man direkt till kvartsfinal i A-slutspelet. Där skulle det bli en tuff match mot Munka Ljungby. FCH fick hela tiden jaga Munka som var i ledningen. När FCH lyckades kvittera Munka för fjärde gången till 6-6 lyckades man därefter ta ledningen för första gången, 7-6 blev slutresultatet och man var vidare till semifinal. Den matchen skulle bli lite lättare rent målmässigt när man slapp jaga och kunde gå upp till 2-0. Man vann till slut med 5-2 och gick till final. Där fick man möta Höllviken. Det blev även den en jämn match där det stod 1-1 tills 3 sekunder av matchen återstod. Då avgjorde Höllviken. Ett bittert slut för FCH grabbarna som var så nära. Men en fin silverpokal fick man med sig hem i sitt första Skånemästerskap.