Förlust mot Åstorp/Kvidinge IBS!

11 oktober 2020 18:59
DAM

Det slutade med ytterligare en sur uddamålsförlust igår när damerna mötte Åstorp/Kvidinge IBS på hemmaplan.

FCH tog ledningen tiden 3,10 efter att Irma Lennermo höll sig framme och petade in 1-0, med pass från kapten Louise Augustsson Jönsson. Åstorp/Kvidinge IBS kvitterade tiden 6,37 genom en snygg öppnande passning från sidan där Åstorpspelaren stod helt själv och bara kunde raka in bollen. 8,20 kommer nästa mål och det är bortalaget som gör 1-2, Johanna Sandberg i målet för en snygg räddning men returen kommer ut till en Åstorpspelare som inte gör några misstag. FCH hinner med en kvittering innan perioden är slut, 13,54 hittar Catharina Brüggmann fram till Ylva Wiling som sätter 2-2.

Andra perioden börjar på bästa tänkbara sätt, 00,51 gör FCH 3-2, detta genom Nellie Ohlsson Thörn som lägger in en boll från backplats som letar sig in, med assist från backkollegan Vilja Andersson. 12,50 kvitterar bortalaget genom en snygg backhand framför mål. Åstorp/Kvidinge IBS tar även ledningen innan perioden är över, 19,17 sitter 3-4 genom ett vackert frislag där bollen sitter i krysset.

Åstorp/Kvidinge IBS fortsätter trumma på i sista perioden och gör tidigt 3-5, bra spel leder fram till öppet mål och Åstorp/Kvidinge IBS kan bara lägga in bollen, tiden 2,34. Men FCH kämpar på och skapar mycket och till slut kommer 4-5, detta genom Amanda Johannesson som kopierar Nellies mål från backplats med pass från målvakt Johanna Sandberg, tiden 11,00. FCH försökte sen få till en kvittering och var nära många gånger, men får se sig besegrade med 4-5.

Det var ett bra tempo i hela matchen och FCH skapade många lägen där både ribba och målvakt stod i vägen och bortalaget var mer effektiva på sina chanser.

Priserna som matchens lirare gick till Sofia Alvérus i FCH och Filippa Eliasson i Åstorp/Kvidinge IBS och är sponsrade av Helsingborgskonstnärinnan Catharina Brüggmann!

Nästa match spelas borta mot IBK Landskrona 18/10.