Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Nu är innebandyn äntligen tillbaka

7 augusti 2020 10:24
Herr

Efter att abrupt slut och inställd slutspelsfestväntade istället tidernas längsta försäsong. Första delen är nu avklarad och herrarna är tillbaka i hall och imorgon väntar första träningsmatchen.


Den 14:e mars säkrades slutspelsplatsen efter seger mot IBK Dalen. Veckan senare ställdes slutspelet in pga covid-19. Istället för slutspelsfest mot Falun blev det tidig försäsong. Fem månader senare är laget tillbaka i hall och imorgon spelas första träningsmatchen. För motståndet står Fagerhult Habo som skrällartat vann Allsvenska Södra och gick upp till SSL för första gången.

Tränare Niklas Pålsson går in på sin andra säsong som huvudtränare för laget och är laddad för att äntligen komma igång med matchandet igen.

– Det är riktigt kul att vara igång igen! Härligt att få träffa laget och allt vad det innebär. Förra helgen var vi iväg i Löderup, vilket blev riktigt lyckat med fint väder och många skratt. Nu är vi redo för innebandy igen.

Det blev som sagt extra lång försäsong vilket har gjort laget gott. Det är ett vältränat FCH som nu gör de sista förberedelserna inför SSL-premiären den 26/9.

– Den fysiska statusen på laget är bra. Vi hade Beeptest denna veckan där lagets snitt landade på 14,4, vilket är en bra ökning sedan förra året. Så vi fysiskt känner vi oss redo, säger Niklas Pålsson.

Han ser Fagerhult som ett spännande lag och en bra första motståndare för att se hur laget står sig innebandymässigt även om han graderar sig för en viss klubbovana.

– Kul att möta Fagerhult som är nykomlingar i SSL. Fagerhult gillar att sätta fart på grejerna så jag är säker på att tempot blir på topp. Så jag tror på ett otroligt högt tempo rent löpningsmässigt. Däremot tror jag inte att passningar och klubba/boll kommer se lika bra ut som vid SSL-premiären för något av lagen så här tidigt på säsongen.

Alla spelare är tillgänglig för morgondagens match. Det blir även första gången som nyförvärven Mattias Andersson och Linus Malmström får visa upp sig i blåsvart.

– Jag är väldigt nöjd med både Mattias och Linus och det ska bli spännade att se dem i matchsituation imorgon. Vi har ett fullt lag och får möjligheten att match ett starkt lag direkt från början. Även Philip Kämpe är på plats från Norge och är redo för spel.

Matchen mot Fagerhult Habo börjar 15:00 imorgon på Idrottens Hus (flyttad från Helsingborg Arena). Fortfarande gäller ingen publik på matcherna men matchen kommer att sändas online och kommenteras av Fredrik Roos. Sändningen hittar du här.