Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Onsdag
25 Sep 1 match
Fredag
27 Sep 1 match
Tisdag
01 Okt 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Torsdag
21 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Lördag
07 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match

Dam JAS vände och vann i premiären

24 september 2019 09:30
Dam JAS

I lördags spelade FCH:s damjuniorer säsongens första match i Juniorallsvenskan. För motståndet stod Växjö som är ett nytt lag i JAS-sammanhang men som gjort bra resultat hemma i Smålnad förra säsongen och även under årets försäsong.


I början på matchen hoppades vi att deras premiärnerver i kombination med vår egen JAS-rutin skulle hjälpa oss att diktera villkoren och ta tag i matchen från minut ett. Verkligheten blev dock helt motsatt. Vi började passivt och Växjö var som kalvar på grönbete. Gästerna skapade tre högoktaniga målchanser redan i första bytet och det ramstarka försvarsspel vi visat upp på försäsongen såg man inte mycket av. Dessutom fungerade inte vårt spel med boll alls. Dåliga beslut, svaga passningar och dålig kommunikation gjorde att vi inte alls kom i gång. Växjö gjorde rättvist 1-0 efter fyra minuter efter en diagonalare direkt från ett inslag på kanten när vi tappade bortre ytan. Gästernas andra mål lät vänta på sig till den nittonde minuten när vi tillät duktiga Stina Agermark att ensam vandra rakt in i farlig yta på vår planhalva och bomba in bollen bakom en chanslös Julia Landin. En av få ljusglimtar i den första perioden var vårt box play fortsatte att vara starkt när vi klarade av att hålla tätt under matchens enda tvåminutersutvisning.

I paus var vi alla överens om att vi kunde bättre än så här och att anledningen till vårt underläge var vår dåliga prestation och inte att vi mötte ett lag som var mycket bättre än oss. För att få ett bättre flyt gick vi också ner på två femmor.

Vi åt oss in i matchen under den andra perioden och när Ebba Ekberg snappade upp ett dåligt uppspel och krutade in reduceringen efter 11 minuter så var det fullt logiskt. Växjö svarade dock direkt och utökade till 3-1 genom sin kanske bästa spelare Ida Åkesson som vi borde haft bättre koll på. Det hade varit lätt för oss att gå ner oss i det läget men vi fortsatte i stället trumma på. Belöningen för det kom minuten därpå när Josefine Fahtz Lundmark efter en tilltrasslad situation får helt öppet mål och sprätter upp bollen i nättaket, assisterad av Hanna Jansson. 3-3 kommer två byten senare på ett kanske inte jättehårt backskott av Tuva Linder som därmed gjorde sitt allra första JAS-ål i sin allra första JAS-match, även denna gång stod Hanna Jansson för framspelningen, eller bakspelningen om man ska vara korrekt.

3-3 var alltså ställningen inför tredje perioden och utifrån scenförändringen vi fått till i mellanakten så fanns det inget annat än att gå stenhårt för seger. För att kunna prestera maximalt i varje byte gick vi åter upp på tre femmor. 4-3, vilket skulle visa sig bli matchavgörande, kom redan efter 22 sekunder när en Växjöback olyckligt puttade in bollen i eget mål. Vi gick senare för att punktera matchen men en duktig motståndarmålvakt såg till att vårt målkonto stannade vid fyra. Växjö var inte ofarliga och stack upp i en del farliga anfall, men varje gång blev vi räddade av Julia Landin i målet.

I efterhand kan vi glädjas åt tre poäng och en fin vändning, men vi skulle inte ha behövt sätta oss i det underläget från första början.

Härnäst i Juniorallsvenskan väntar bortamatch mot Åstorp/Kvidinge på lördag.