Förlust mot Skurups IBK!

12 januari 2020 16:39
DAM

Omstart efter julledigheten och ett taggat FCH men som tyvärr inte räckte till vinst mot Skurups IBK!

FCH fick verkligen en bra start, då 1-0 satt redan efter 0,55! Hanna Jansson vinner bollen nere i hörn och kommer igenom framför mål och får iväg ett skott som kommer ut i retur och Felicia Ekman tar tillvara på det och sätter bollen i mål. FCH kör på och båda lagen har en del chanser men det är FCH som gör nästa mål med. Ett backskott från Amanda Johannesson letar sig in i mål bakom en täckt målvakt, assist från Julia Sfaiter, tiden 14,23. Bortalaget får dock in en snabb reducering när klockan står på 14,50. Med trafik framför mål får en spelare bollen i mitten och sätter den lågt i målet och FCH går till pausvila med 2-1. 3,22 in i andra perioden får FCH spela powerplay men lyckas inte göra något bra av dessa två minuter, det är snarare Skurups IBK som öser på framåt när de vinner bollen och är mer farliga framför mål. 13,02 åker bortalaget på en till utvisning men FCH har svårt att sätta bollarna i överläge denna säsong. 0-0 i andra perioden och en spännande tredje och sista period väntade. I den tredje perioden dröjer det inte länge innan kvitteringen kommer, 1,55 sitter 2-2 och målet går nästan till på samma sätt som förra, mycket folk framför mål och ochh lågt skott bakom Johanna i målet. FCH får sedan spela boxplay men löser det riktigt bra där de håller bollen länge efter att de vunnit tillbaka den. 9,14 är det sen dags för Skurups IBK att ta ledningen för första gången i matchen efter ett misslyckat uppspel och en spelare alldeles får mycket tid och plats och sätter säkert 2-3. FCH trycker sedan på och skapar mycket, bland annat ett skott i ribban och när det ser ut som att kvitteringen är nära gör istället bortalaget 2-4 när klockan står på 17,56. Trist slut på matchen som såg ut att gå FCH:s väg i två perioder.

Skurups IBK var effektiva och satte sina chanser medans FCH hade svårt att att göra mål på sina lägen.

Priserna som matchens lirare gick till Sofia Alvérus i FCH samt Elna Essfors i Skurups IBK och är sponsrade av Stöperiet i Åstorp.

Nästa match spelas borta mot IBK Lund tisdagen den 21/1. Matchstart kl 20,30, välkomna dit!