Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

En av klubbens största genom tiderna signar nytt kontrakt

14 november 2019 12:00
Herr

Linus Nordgren kom till FCH 2007 som en av Sveriges största talanger. Han var en av få som lyckats med bedriften att vinna två U19-VM-guld och hade länge rekordet för flest U19-landskamper. 12 år senare har han vuxit ut till en av sportens största och nu är han klar för ytterligare två säsonger i blåsvart!


Linus Nordgren har under sitt dryga decennium i FCH blivit en av de största i klubbens 40-åriga historia. Han innehar klubbrekorden i såväl antal matcher som mål och assister. Det är svårt att understryka nog hur viktig Linus har varit för att ta klubben från att kämpa i botten till att få den till ett stabilt slutspelslag de senaste tio åren. Efter missat slutspel förra året har Linus Nordgren en stark framtidstro.

– Jag tycker framtiden ser ljus ut! Vi har skapat en röd tråd i föreningen där vi satsar på våra egna talanger och det finns en tydlig spelidé. Vi kommer bli bättre och bättre för varje år och jag är övertygad om att FCH en dag kommer spela om medaljerna igen.

Det är en resa Linus nu har valt att vara med på genom att ha signerat ett nytt avtal som sträcker sig över två år.

– Det känns jättebra, det var ett väldigt enkelt beslut. Jag känner mig inte färdig med innebandyn utan tycker jag fortfarande håller en bra nivå.

Med 552 poäng på 349 matcher har han varit en av SSL:s mest pålitliga poängmakare de senaste tio åren och återkommande representerat det svenska landslaget med VM-guldet 2012 som höjdpunkten. Det har gjort honom väldigt attraktiv på spelarmarknaden men han har valt att vara FCH trogen under alla år.

– Det fanns inga andra alternativ för mig, när jag kände jag ville fortsätta spela var FCH det bara FCH som gällde.

Linus kom som lovande 17-åring och när han nu nyligen fyllt 30 har han vuxit ut till en kulturbärare i föreningen och börjar se slutet på karriären.

– Jag har nog ändrats väldigt mycket. Jag kom när jag var 17 år så jag har utvecklats både som spelare och människa under mina år i klubben. Jag vet inte hur länge till jag kommer spela men det är väl inte helt otänkbart detta blir mitt sista kontakt.

Med 349 matcher under bältet och otaliga upplevelser finns det ett minne som sticker ut lite extra för Linus.

– Bästa minnet är nog kvartsfinalerna mot Pixbo 2015 när vi tog oss till klubbens första semifinal.

Ska vi tro Linus är vi snart tillbaka och slåss om de platserna. Även om det inte blir så kan Helsingborgspubliken skatta sig lyckliga över att få njuta av Linus Nordgrens känsliga handleder och precisa passningar i två år till.