Onsdag
16 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Eklind och Ekenberg till FCH

28 maj 2018 10:23

Förra veckan kritade spelare nummer 15 och 16 på för FC Helsingborgs damlag vars trupp därmed börjar bli klar inför den kommande säsongen. Det rör sig om två Engelholmsprodukter, Bianca Eklind och Linn Ekenberg, som väljer att spela i blåsvartrandiga tröjor framöver.


19-åriga Eklind är en innebandykameleont som kan spela på alla positioner men i första hand ses som en defensivt skicklig center. Hon har gjort 9 poäng på 34 matcher i Division 2 de senaste två säsongerna.

– Jag har valt FCH denna säsong då jag vill utmana mig själv, utvecklas och testa på något nytt. Jag har inte tidigare spelat i divison 1 och redan där vet jag att jag har en utmaning framför mig, men jag är redo för att göra det som krävs för att få en plats i laget. Att FCH även gör en stor satsning på damsidan ser jag som väldigt positivt, kommenterar Eklind.

Linn Ekenberg är 18 år och beskrivs som en driven forward som är van att hitta målet med sin rightarslägga. 14 mål och 2 assists på 18 matcher förra säsongen skvallrar om det.

– Jag valde FCH främst för min utvecklings skull, jag känner mig redo för att testa något nytt och utmana mig själv. Jag vill med min spelförståelse, mitt skott och min positiva inställning tillföra så mycket som möjligt till laget, säger Ekenberg.

Jari Turja i FCH:s Dam- och flickutskott är nöjd med värvningarna.

– Både Linn och Bianca har gjort ett gott intryck såväl på provträningarna som i dianlogen utanför sargen. Det är två ambitiösa tjejer i helt rätt ålder som med träningsflit kommer att etablera sig i Division 1 ganska snabbt, tror Turja.

Är truppen stängd nu, undrar man?

– Vi för samtal med ytterligare någon spelare och har ett fåtal öppna platser kvar i truppen. Vi har också väldigt duktiga juniorer som kommer underifrån och vi vill se till att det finns utrymme för de tjejerna att i första hand träna men även konkurrera om spel i Division 1, avslutar Turja.