Första förlusten för FCH Dam i SkM

19 september 2017 11:20
DAM

I fredags spelade FCH Dam sin tredje match i Skånemästerskapen när man hemmaföll mot Höllvikens IBF med 4-2.

I fredags spelade FCH Dam sin tredje SkM-match, detta mot Höllvikens IBF.

Matchen började bra för de blåsvarta när Felicia Ekman gjorde första periodens enda mål efter 4:50. Höllvikens IBF kvitterade snabbt till 1-1 i andra perioden, men 4:36 gav Nathalie Britzén Bengtsson (bilden) FCH ledningen på nytt efter ett snyggt frislag där passen kom från Lovisa Smedmark. Glädjen blev dock inte långvarig efter att Höllvikens IBF gjort 2-2 två minuter senare. 2-2 håller i sig länge men tyvärr släppte FCH in ett mål lite oturligt när klockan hade tickat fram till 14,15 i den tredje perioden. FCH pressade på bra mot slutet, men tiden räckte inte till.  Sista målet fram till 2-4 gjordes i tom bur när FCH satsade allt på att få till en kvittering. Skottstatistiken slutade 14-14 vilket vittnar om en jämn match, precis som vi trodde på förhand.

Nästa SkM-match är på fredag när FCH Dam möter Häljarps SK på bortaplan. De håller, precis som Höllviken, till i division 2 dit de trillade ner för några säsonger sen. När de spelade i samma serie som FCH var det alltid hårda och jämna matcher! Hemsidan ställde några frågor till FCH:s tränare Christian Melin, som tidigare tränat just Häljarps SK.   Hur väl känner du till årets lag i Häljarps SK? Vad eller vem ska FCH hålla extra koll på?  Jag har inte sett Häljarp alls i är så kan inte uttala mig om laget, men Anna Pettersson och Frida Lundgren känner jag väl till, här måste vi se upp. Sen har en del yngre spelare kommit upp som säkert kör med hög speed.  Sist blev det förlust mot ett lag i division 2, vad krävs för vinst denna gång mot ett lag som vi tidigare säsonger spelat jämnt mot?  Det var ingen rolig match mot Höllviken, det krävs en rejäl skärpning på alla håll och kanter om det skall bli några poäng mot Häljarp.  Hur ser truppen ut inför fredag? Truppen är 11+2, det saknas en del viktiga kuggar men andra får visa framfötterna.

Häljarps SK har spelat 3 matcher som resulterat i två vinster mot Lomma FBC (13-2) samt Gantofta IBK (3-0) och en förlust mot Höllvikens IBK (3-6). Man har alltså vunnit och förlorat mot precis samma lag som FCH och fredagens match avgör helt och hållet vilket lag som slutar tvåa i gruppen. Eftersom Häljarp har något bättre målskillnad så krävs det seger för FCH för att man ska knipa andraplatsen. Slutspelsplatsen är dock redan säkrad eftersom de tre bästa lagen i femlagsgruppen tar sig vidare.
  Matchen spelas alltså nu på fredag kl. 19:30 i Semmehallen i Landskrona, kom gärna dit och stötta damerna i sista matchen i gruppspelet!