Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match

JAS-damerna kickstartar säsongen i Mariestad

15 augusti 2019 15:31
Dam JAS

I helgen beger sig FCH:s juniorallsvenska damlag till Mariestad för att förbereda sig inför kommande seriespel. Vi tog ett snack med tränare Fredrik Roos för att ta tempen på laget.


Hur ser truppen ut i år?

Vi har haft en väldigt låg omsättning på spelare för att vara ett juniorlag. vilket är väldigt positivt.

På minuskontot har vi Frida Björk som numera är för gammal för juniorspel och fullt ut tillhör Dam A. Vidare har Filippa Philipsson Eriksson och Wilma Holmqvist valt att representera andra föreningar kommande säsong.

Som nyförvärv har vi två Hofterupfostrade 15-åringar, Isa Mattsson och Hanna Boklund, som ansluter till oss efter att ha provat på juniorallsvenskt spel i Häljarp under förra säsongen.

Som en följd av att vi fått behålla nästan hela truppen har vi också ett äldre och betydligt mer rutinerat lag än vad som var fallet under vår debutsäsong förra året, vilket är något som talar till vår fördel naturligtvis.

Och tränarstaben?

Den är intakt då jag själv och Joel Olofsson fortsätter att leda laget även denna säsong.

Hur ser helgen ut?

Vi åker upp med två målvakter och tre fulla femmor till Mariestad och Novab JAS Cup för att möta duktiga lag från hela Mellansverige där i princip alla placerade sig på slutspelsplats eller precis utanför. Det blir ett oerhört intensivt matchande med fem fullängdsmatcher på två dagar vilket ger oss möjlighet att testa lite olika konstellationer och spelsätt.

Vad är förväntningarna på kommande säsong?

Det är svårt att säga så mycket efter bara tre gemensamma träningar hittills, kanske vet vi mer efter helgen. Min personliga förhoppning är dock att vi på allvar ska kunna vara med och tävla om slutspelsplatserna.

Vi har visserligen tappat några flitiga poänggörare men vi har en väldigt fin bredd på truppen och jag är helt säker på att flera spelare kommer ikläda sig större roller än vad de gjorde i fjol. Det finns också en hel hop spelare som inte är med i helgen som kommer att konkurrera om startplatser när serien drar i gång.

Vilka lag blir de största utmanarna i er serie?

Precis som i fjol tror jag att Kalmarsund och Lund kommer tillhöra toppen. Det blir också spännande att se vad JAS-debutanterna Malmö och Växjö kan hitta på.