Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Uppdatering angående damlaget

20 maj 2022 10:10
Dam

Säsongen 2022/23 kommer att genomföras utan ett damseniorlag från FC Helsingborg. Till säsongen därpå, 2023/24 hoppas vi dock vara tillbaka i seriesystemet.


– Det är med stor sorg styrelsen tvingats ta detta beslut. Vi har tappat en hel del spelare under våren av logiska anledningar såsom familjebildning, värnplikt och studier på annan ort. Dessvärre har den sportsliga ledningen, mig inkluderad, inte lyckats fylla igenom tomrummen och i takt med att osäkerheten kring vilket lag vi skulle kunna sätta på plan till hösten växt bland våra kvarvarande spelare, har vi också tappat en handfull av dessa till andra klubbar. Situationen har dessutom inte hjälpts av att Niklas Lauritsen slutat som tränare och att vi ännu inte har gjort klart med någon ny, berättar damlagets sportchef och föreningens vice ordförande Fredrik Roos.

– Klubben ser detta som ett stort misslyckande och det finns i efterhand en massa saker vi borde gjort annorlunda under vintern och tidiga våren. Kanske skulle det gå att från nu och fram till seriestart värva ihop 10-12 spelare för att få ihop ett lag, men samtidigt hade det gjort att någon annan klubb i vårt närområde oförtjänt hamnat i samma sits som vi är i nu. Då tar vi hellre ett år utan damlag för att komma tillbaka starkare till efterföljande säsong när vi har en stor och bra FCH-kull med 06:or och 07:or som är tillräckligt gamla för seniorspel, fortsätter Fredrik Roos.

– Genom att ta beslutet redan nu ger vi också de spelare vi har kvar i föreningen en ärlig chans hinna att hitta en annan lämplig klubb att spela i till hösten. Och förhoppningsvis kan de komma tillbaka och vara en del av vår återstart om ett år, avslutar Fredrik Roos.