Förlust mot IBK Landskrona!

10 november 2019 15:41
DAM

Det blev en tråkig uddamålsförlust mot IBK Landskrona efter en spännande match ända in i slutet.

Det var gästerna som tog ledningen efter 9,21 genom ett snyggt mål från vänsterkant rakt upp i krysset. Några minuter senare åkte IBK Landskrona på en utvisning och FCH får chansen att kvittera. Och här går det snabbt, efter bara 16 sekunder hittar Julia Sfaiter, från sin position på vänster, fram till Felicia Ekman som smugit sig in framför mål, får öppet mål och sätter 1-1, tiden 13,04. Bortalaget åker på ytterligare en utvisning efter 13,20 och precis när de blir full femma kommer 2-1, detta genom att Hanna Jansson får bollen i en snäv vinkel på högersidan, men hittar en lucka och sprätter upp bollen i krysset, assist från Elsa Sommelius. När klockan står på 16,27 hittar Julia Sfaiter in till Ebba Ekberg som skjuter ett snygg skott utifrån och sätter 3-1. 19,20 kommer reduceringen av IBK Landskrona, men FCH är taggade och innan perioden är slut sitter 4-1 genom en långboll från back där Nellie Ohlsson till sist trycker in bollen i mål med assist från Ebba Ekberg, tiden 19,43. 1,41 in i andra perioden kommer nästa mål för FCH, det är Louise Augustsson Jönsson som sätter 5-2 mot sitt gamla lag, assist Moa Nilsson. Tyvärr är det IBK Landskrona som gör nästa mål då de sätter 5-3 när klockan står på 6,05. FCH drar sedan på sig en utvisning och får spela boxplay och här kommer 5-4 genom en spelare på högerkanten som placerar in bollen vid bortre stolpe, tiden 8,52. IBK Landskrona kvitterar sen tidigt i tredje perioden och sätter även 5-6 efter att Julia Landin i mål gjort ett flertal räddningar men till slut hittar bollen in i mål, tiden 9,02. FCH åker sedan på tre utvisningar med bortalaget lyckas inte göra mål på någon av dem. I slutet av perioden blir det dramatiskt då FCH får en straff med 17 sekunder kvar av matchen men tyvärr gör målvakten en räddning och FCH hinner inte ikapp och matchen slutar 5-6 till IBK Landskrona.

Priserna som matchens lirare gick till målvakt Julia Landin i FCH samt Lotta Andersson i IBK Landskrona och är sponsrade av Stöperiet i Åstorp.

Nästa match spelas borta mot FBC Engelholm den 16/11. Matchstart kl 16,00, välkomna dit!