Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match

Sammanfattning av första dagen i Gothia Cup

4 januari 2020 09:00
Ungdom

Gothia Cup 2020 startade igår. Läs om hur det gick för våra lag första dagen.


P12 Blåsvart De yngsta grabbarna har spelat tre matcher i dag och inledde med två tuffa förluster mot slovakiska Bratislava (4-11) och västgötska Lidköping (3-8). Man repade dock mod och i den tredje matchen för dagen besegrade man det lokala laget Landvetter med 6-5 efter bland annat två mål av Vilmer Bjurling Sjöstrand och ett hattrick av Erik Andersson. En match återstår i gruppen när man i morgon tar sig an CL98.

P12 Vit Rydebäcksgänget P12 Vit hade också en tung första dag. Man var nära, nära att knipa en poäng i morse efter att Alex Forsman kvitterat IBK Göteborgs ledning till 1-1. Motståndarna reste sig dock och sent i matchen fick man in matchavgörande 2-1. I dagens andra match var man med länge men orkade till slut inte stå emot Nybro IK som gjorde två sena mål och vann med 4-1. I morgon avslutas grabbarnas gruppspel med två matcher mot tjeckiskt respektive svenskt motstånd.

F12 FCH-delegationens mest juniora tjejer började sitt Gothia-äventyr med att möta Pixbo Wallenstam, som alltid är svåra att handskas med, inte minst på flicksidan. Trots tappert kämpande föll FCH med 4-0. I den andra matchen förlorade man en jämn match mot norska Tunet. Fch hade bud på många mål men en duktig norsk burväktare och hårdskjutande norske jenter gjorde att kvällen slutade i moll. Nya tag i morgon när man ställs mot Kalmarsund och tjeckiska Tatran.

F13 De lite äldre tjejerna inledde med en tuff batalj mot Lerum, som man slog ut i slutspelet i fjol. Lerumstjejerna var lite hungrigare och lyckades knipa en 1-0-seger. I match två spelade man mot östgötska Hjulsbro och efter ytterligare en jämn fajt föll man med 2-0 efter att motståndarna punkterat matchen sent.

P13 Blå Detta är dagens mest framgångsrika FCH-gäng. Man inledde turneringen med att besegra Helsingör i ett laddat sundsderby med 7-3 efter bland annat två mål vardera från Viggo Wallin och William Nilsson. I sin andra match besegrade man Onsala med 5-2, Henrik Bengtsson och nyss nämnde Viggo gjorde två baljor vardera. I morgon väntar tre avslutande gruppmatcher mott svenskt och norskt motstånd.

P13 Svart Tuff match mot Jönköping väntade för dessa grabbar i premiärmatchen. Trots en fin insats fick man se sig besegrade med 7-2. I den andra matchen lyckades man knipa en poäng mot Höllviken i en jämn match som slutade 1-1.

P14 P05-grabbarna inledde med att förlora snöpligt mot danskt motstånd. Trots att man reste sig och kvitterade danskarnas ledning två gånger räckte det inte hela vägen utan man föll med 3-2. Chans till revansch fanns, och togs, senare under dagen när man besegrade först Jönköping med 3-1 och sen Lindås med 4-1. Linus Dencker och Emil Lindberg stod för de matchvinnande målen. I morgon avslutar man gruppspelet med match mot Tranemo.

P15 P04-killarna hade verkligen stolpe ut i dag. Först föll man med uddamålet, 2-3, mot Lindås. Därefter stod man för en stark upphämtning då man tog i kapp 1-3 till 3-3 (efter mål av Gustav Lundberg och Axel Frännlid) mot norska Ajer IBK bara för att se norrmännen avgöra till 4-3 i matchens slutskede. Räkna med revanschhungriga pågar i morgon mot Kungälv och Berg!

F16 Klubbens äldsta lag i Gothia i år, F03, föll i samtliga tre matcher under Dag 1. I den första räckte Martina Steens två mål bara till en knapp 2-3-förlust mot Kungälv och i match två fick man inte hål på Onsala som vann med 2-0. Sista matchen, mot tjeckiska Dobruska, stod man för en magnifik insats men fick inte in bollen i mål. Trots stort övertag i skottstatistiken föll man med 1-0.