Slutspelsäventyret är över efter tight match

30 mars 2021 20:29

En ny dålig start sänkte FCH i kvartsfinal sex trots stark match.

Det stora problemet hela serien har varit att Falun fått ta ledningen i samtliga matcher och tvingat FCH att jaga. Det blev likadant i denna match när Falun tar ledningen med 3-0 efter första perioden. Sista målet kom psykologiskt tungt precis i slutet av första perioden i sista sekunden i Falun power play. FCH spelade upp sig rejält i andra perioden trots det gjorde Falun även 4-0. Sedan klev Max Wahlgren in i matchen på allvar. Först 1-4 och sedan gjorde han även 2-4 och ett hopp tändes inför sista perioden. När man sedan fick chansen i PP i slutet var man riktigt nära att komma ännu närmare. Trots att det var riktigt jämt var det återigen Falun som kunde göra mål till 5-2. Repliken kom nu nästan omgående med mål av Nicklas Lidholm. FCH plockade keepern och skapade flera heta chanser och tillslut kom även målet. Max Wahlgren gjorde sitt tredje för kvällen. Man fortsatte trycka på och hade chanserna. Men för första gången i slutspelet släppte man ett mål i tom kasse, 6-4 till Falun. Det blev också sista målet i matchen och FCH:s slutspelsäventyr var över för denna gång. Tränare Niklas Pålsson deklarerade tydligt i Studio Soffan att detta vara början. Nästa år kommer vi ännu starkare.