16 Mar 1 match

Stabil seger mot VV84

2 september 2021 09:54
Da

Damerna har hittat vinnarspåret i årets Skånemästerskap. Det blev stabila 8-1 hemma mot VV84.

Inför andra matchen i Skånemästerskapen vill tränare Niklas Lauritsen se fler mål framåt efter bara mäktat med att göra ett i den första matchen. Mot VV84 tog det bara sex minuter att komma upp i samma skörd när Tuva Linder kunde göra 1-0. Samma Tuva gjorde även 2-0 bara tre minuter senare. Trots stort spelövertag och vinst i skotten med 12-1 stod sig 2-0 perioden ut. Utdelningen för skotten kom däremot snabbt i andra perioden. En minut in hade Hanna Boklund utökat till 3-0. Om FCH var starkare i första perioden var de överlägsna i andra. Skotten vanns med hela 14-0 och dessutom fick man större utdelning. 4-0 kom genom Annie Berg, 5-0 av Emma Larsson och Elsa Sommelius satte dit 6-0 innan perioden var över. Med matchen avgjord efter andra perioden tilläts VV84 kliva upp lite i sista akten. Fast det var FCH som återigen inledde målskyttet. Likt andra perioden tog det även i tredje bara en minut för Hanna Boklund att göra mål. Sen var det VV:s tur att leta sig in i målprotokollet för första gången. Sex minuter in i sista perioden stängdes målskyttet ner för kvällen när nyförvärvet från Häljarp, i sin första match, Lejla Dedovic gjorde 8-1.

I och med segern klättrar FCH upp på en andra plats i tabellen bakom Höllviken. Det återstår två matcher i Skånemästerskapen innan man vet om laget är vidare eller ej. Först väntar dock turnering i Falkenberg till helgen.