16 Mar 1 match

Förlust hemma mot Kalmarsund

3 februari 2022 21:33
Herr

Efter första perioden hade gästerna ryckt åt sig en 3-0 ledning. Det blev en uppförsbacke som blev för jobbig för FCH trots en bra jakt i tredje perioden.

Båda lagen låg på 30 poäng inför matchen, Kalmarsund på slutspelsplats på bättre målskillnad. Tre poäng i matchen skulle därför väga väldigt tungt inför slutskedet av grundsäsongen. Gästerna visade direkt att de var väldigt sugna på att ta med sig poängen hem till Småland. 50 sekunder tog det bara för dem att göra 1-0. En ledning de sedan ökade på två gånger under de första 20 minuterna. Kalmarsund lite hetare även om det fanns läge för FCH att göra mål.

Ett tidigt mål upp till 4-0 i andra perioden gjorde uppförsbacken ännu jobbigare. FCH börjar efter det succesivt växla upp och öka tempot på sitt spel. Utdelning kom i power play genom Christoffer Andersson. Tyvärr för FCH:s del fick Kalmarsund en boll till 5-1 med 3o sekunder kvar.

I tredje perioden var det ett nytt FCH som kom ut på banan. Efter en minut fick Fält med sig en dubbelutvisning som tände laget. I spel 4 mot 4 fick kalmarsund ytterligare en utvisning och i det följande numerära överläget kunde Christoffer Andersson göra sitt andra mål. När Jonathan Nilsson sen gjorde 3-5 efter sex minuter ökade FCH trycket än mer. Publiken i Helsingborg Arena fick riktig vittring när Linus Bergström smällde in 4-5 efter 10 minuter! En rejäl FCH press följdes med många situationer runt Kalmarsunds målet. Men istället för kvittering kontrade gästerna in 6-4. FCH plockade målvakten och chanserna avlöste varandra. De kom dock inte närmare utan slutresultatet 7-4 fastställdes i tom kasse.

Nu är det en vecka utan matcher innan laget beger sig till Växjö.