Storseger och femte raka!

26 februari 2022 17:37

Hagunda slogs tillbaka med klara 10-1 och med fem poäng i matchen gick Max Wahlgren upp i poängliga ledning.

FCH är nu seriens formstarkaste lag med fem raka segrar. Det skulle tillslut bli en storseger men det tog tid för FCH att få hål på gästerna. Först efter 12 minuter i första perioden kom 1-0 genom Linus Nordgren. Första femman skulle få in ett mål till innan första perioden var över. Linus Bergström smällde in 2-0 från vänsterkanten med minuten kvar, framspelad av Linus Nordgren.

I andra perioden började Max Wahlgren sin vandring mot att gå upp i poängliga ledning. Åtta minuter in gjorde han 3-1. Hagunda hann med en reducering innan Max spelade fram Christoffer Andersson till 4-2 i power play. Det blev andra periodens sista mål och FCH hade tre bollar upp inför de avslutande 20 minuterna.

Tredje perioden skulle bli en målexplosion från hemmalagets sida. Efter bara två minuter började Linus Nordgren målkavalkaden. På 13 minuter gjorde FCH sex mål i den tredje perioden. Det märktes att gästerna hade en match i benen från igår samtidigt som FCH fortsatte att trycka på för att hålla sin fina svit vid liv. Matchen slutade tillslut 10-1 och poängbäst blev Max Wahlgren med 3 mål och 2 assist. De fem poängen gjorde att han klättrade upp till första platsen i SSL:s poängliga på 54 poäng. Det är två poäng före Pixbos Felix Lanver.

De tre poängen tog FCH upp på tredje plats. Laget har nu åtta poäng ner till under slutspelsstrecket med tre matcher kvar att spela.

Nästa match är redan på onsdag borta mot Linköping. Sen nästa helg är det sista hemmamatchen i grundserien mot Thorengruppen.