Förlust mot IK Stanstad!

6 december 2019 07:06
DAM

FCH förlorade första perioden med hela 0-5 och där förlorades även matchen då de inte kom ikapp de siffrorna.

Det dröjer dock till 14,12 in i första perioden innan första målet kommer för hemmalaget, men sen rullar det på i snabb takt! 2-0 kommer när klockan står på 15,40, 3-0 tiden 16,32, 4-0 kommer snabbt därefter, 17,20 in i perioden och till sist 5-0 när klockan står på 19,39. Fem mål på drygt fem och halv minut och här är IK Stanstad verkligen effektiva och på g och alla målen kommer till på samma sätt, de spelar sidan om FCH med krossbollar i högt tempo och damerna står på hälarna och kollar på! Andra perioden blir desto lugnare målmässigt, vilket kanske är tur för FCH. 10, 40 åker FCH på en utvisning men lyckas hålla tätt i boxplay. 18,50 åker FCH på ytterligare en utvisning som följer med in i sista perioden men inga mål här heller! I denna sista period pressar FCH med fullplanspress för att få till något. IK Stanstad drar på sig en utvisning och FCH får spela powerplay för första gången i matchen när klockan står på 00,40. Men inget går FCH:s väg denna onsdagskväll! Inga mål i powerplay och de tar en timeout tiden 8,18 för att få till något som kan få igång laget. Och det ger resultat, 8,57 hittar Ebba Ekberg fram till Felicia Ekman som snurrar runt och lyckas få med sig bollen och lägger enkelt in bollen i mål, reducering och 5-1 på tavlan! Glädjen blir dock kortvarig då hemmalaget sätter 6-1 efter 13,16 och uppförsbacken blir ännu tyngre. FCH får in en tröstmål genom Mika Riviére som slänger in en slagskott från backplats stenhårt i högerkrysset, med passning från Sofia Alvérus, 6-2 tiden 15,29. Genom att FCH nu trycker på och pressar får IK Stanstad många frilägen som Johanna Sandberg i målet räddar. FCH får en utvisning tiden 16,02 men håller ännu en gång tätt i boxplay och slutresultatet skrivs till 6-2.

Ett trist resultat där förstaperioden som sagt avgör till hemmalaget då de är extremt effektiva framför mål.

Nästa match spelas återigen borta mot Munka-Ljungby IBK lördagen 14/12 kl 13,30 i Munkahallen! Välkomna dit!