Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Onsdag
28 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Måndag
19 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match

FCH i U19-VM - Danmark och Rasmus Poulsen

3 maj 2017 07:05
H2/JAS

Idag börjar U19-Vm i Växjö och den tredje och sista personen från FCH i turneringen är Danmarks Rasmus Poulsen som till vardags spelar i juniorlaget.

Grattis till uttagning inför VM. Hur är känslan i det danska laget inför turneringen?

Tack så mycket! Jag ser verkligen framemot att komma igång och möta några av de bästa lagen i världen. Det blir inte bara en upplevelse för oss utan för hela landet. Vi ska bevis att Danmark kan mäta sig med lagen i A-divisionen och att det är där vi hör hemma.

Ni hamnade i en svår grupp med Finland, Sverige och Slovakien. Vad är målsättningen?

Våran målsättning inför VM är att stanna kvar i A-divisionen. Vi har haft otur med lottningen men det betyder ändå inte att vi bar ska spela av matcherna. Vi ska försöka göra som våra herrar i VM och komma på en fin femteplats och visa att vi är lika bra på U19 nivå. Det kommer bli en tuff uppgift, men en uppgift vi tar emot med öppna armar.

Du gör din tredje säsong i FCH. Hur är det att spela innebandy i Sverige jämfört med Danmark?

Det är min tredje säsong i FCH och det har varit tre år med många upplevelser. Att spela i Sverige är något helt annat än att spela i Danmark. Nivån är högre och träningarna mer professionella, med bra övningar och bättre spelare. Man får bra erfarenheter och stödet man får är fantastiskt. Jag råder alla danskar som får chansen att spela i Sverige att ta den.

Vilka förberedelser har ni haft och hur ser det ut nu inför turneringsstart?

Vi har haft samlingar i ett och ett halvt år där vi spelat ihop femmor, övar powerplay, spelsystem osv. Dessa samlingar har varit bra för att få ihop lagsamanhållningen. Vi hår spelat landskamper mot Tyskland som uppladdning inför VM. Vi skulle även spelat en turnering i Polen men blev uteslutna utan att veta varför. Så istället spelade vi matcher mot Malmhaugs JAS-lag och Rökes H2-lag. Det var nyttigt för många av spelarna att uppleva hur hårt svenskarna spelar och inte minst se hur skickliga de är. Med de träningar och matcher vi har haft tror jag vi är så förberedda vi kan bli.

Vilka är det danska lagets styrkor?

Vi är medvetna om att Finland och Sverige är bättre lag än oss. Därför är det viktigt att vi kan jobba ihop som en enhet. Vi är riktigt bra vänner och känner varandra väl. Annars gäller det att stå upp i närkamperna och göra det svårt för motståndarna att ta sig in på vår planhalva. Men tillslut kommer det ändå handla om att vi jobbar ihop och för varandra för att vi ska vinna.

Du kan följa våra FCH:are live på webben:

Ungern vs. USA 15.30

Danmark vs. Finland 16.30

Slovakien vs. Sverige 19.15