Onsdag
16 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Läget i truppen – FCH Dam

19 mars 2018 08:57
Dam

Vi kan nu glädjande berätta att flera av damlagets viktiga spelare har valt att förlänga med FCH inför kommande säsonger!


Först ut att signera kontraktet var FCH:s trotjänare Caroline Holmgren som går in på sin 18:de! säsong, riktigt imponerande och viktigt att Caroline stannar kvar i föreningen. Caroline är en positionssäker center som ofta hittar fram till sina medspelare med en avgörande pass, hon är envis och är en ledare på planen. Denna säsong gjorde hon 16 poäng, (7+9) på 20 spelade matcher.

Nummer två att skriva på var Amanda Johannesson, som kom tillbaka inför denna säsong efter ett kortare uppehåll och gjorde en stabil insats på sin backposition. Amanda är en stark spelare som har ett fint skott. Även hon har spelat länge i föreningen och är en frisk fläkt i omklädningsrummet! Denna säsong gjorde Amanda 4 poäng (2+2) på 18 matcher.

Rutinerade Johanna Andersson har valt att försätta med FCH. Hon kom tillbaka till damerna inför denna säsong, efter några säsonger i Gantofta IBK. Mycket glädjande att Johanna vill vara med på resan! Johanna är en oerhört stark och fysiskt spelare med både målsinne och en blick för spelet. Hon var även tvåa i FCH:s poängliga med 19 poäng (9+10) på 19 spelade matcher.

Nästa spelare är FCH:s duktiga och unga målvakt, 18-åringa Sofia Azelius väljer att stanna kvar i FCH och det är föreningen mycket nöjda med. Sofia är en målvakt som utvecklas stort varje säsong och som kan bli hur bra som helst. Hon har stått för flera fina prestationer under säsongen och är viktig för laget.

Nummer fem att försätta i damlaget är Angelica Forsborn, och här har vi en spelare som alla vill ha i sitt lag, kan spela på flera positioner men det är från hennes backplats hon är som bäst. Det är inte många som hänger med när hon växlar upp från sin backposition och går framåt, lägg då till det kanske bästa dragskottet i laget. Angelica gjorde 11 poäng (5+6) på 19 spelade matcher.

Lovisa Smedmark är nästa spelare som väljer att spela vidare med FCH. Lovisa är även hon en spelare som kan sättas på flera positioner och har spelat forward, center och back denna säsong och gjort det bra på alla ställen. Hon är trygg med bollen, har en fin teknik och snabbhet samt ett bra skott. Lovisa har gjort 12 poäng (9+3) på 17 spelade matcher.

Sedan har vi ett par spelare som tyvärr inte kommer spela med FCH nästa säsong av olika anledningar.

Hanna Johansson flyttar hem till Småland och kommer därav inte spela med damerna länge. Hon har pendlat fram och tillbaka från Småland under halva säsongen och har hjälpt laget mycket med sin inställning, hårda jobb och viktiga mål. Hanna har gjort 19 poäng (14+5) på 13 matcher och är där med 1:a i FCH:s poängliga.

Johanna Lindholm har även hon valt att flytta hem till norr efter att hon har fått jobb efter sin studietid. Johanna är en oerhört snabb back som gärna följer med upp i anfallet och hon har ett fint spelsinne. Tyvärr har säsongen kantats av skador och hon har bara spelat 11 matcher, och gjort 1 poäng.

Sist ut att inte spela nästa säsong är Sofi Persson. Sofi slutade inför förra säsongen men har ställt upp på matcher då truppen har vart tunn och skador har dykt upp och efter jul började hon även träna med laget igen för att kunna bidra mer. Sofi är en spelare som ofta hittar målet och gjorde 10 poäng (8+2) på 17 spelade matcher. Hon kommer inte försvinna helt då hon är en utan dem som är med i Dam- & Flickutskottet och jobbar för att förbättra jämställdheten och förutsättningarna för dam- och flicklagen.

FCH är mycket nöjda över de viktiga spelare som redan valt att förlänga och ser fram emot säsong 18/19 och väljer även att säga tack och välkommen tillbaka till de 3 spelare som inte kommer vara med i truppen nästa säsong.

Håll utkik efter flera nyheter gällande FCH Dam!