30 oktober 2017 15:22
Föreningen

Trots det var första veckan på höstlovet var det en hel del aktivitet i föreningen. Här kommer ett svep om vad som hände våra lag i helgen.

Fredag

IBK Osby – FCH P02 Vårt P02-lag spenderade fredagskvällen med att åka österut för att möt Osby i Pojkar B Svår. Det blev ordentligt fredagsmys för grabbarna när man kunde slå Osby med 5-3. Matchen kändes avgjorde när Hugo Nielsen gjorde sitt andra mål för kvällen till 4-1 23 sekunder in i tredje perioden. Men Osby skapade nerv och gjorde två mål upp till 4-3 innan Hugo Nielsen kunde säkra den blåsvarta segern med sitt hattrick. Segern gjorde att laget klättrade upp till en andra plats i tabellen, två poäng bakom ledande Lund.

FCH F03 – FCH F02 Lördagen var en riktigt tjejdag i föreningen. Först var det ett hett derby i Flickor B. F03 och F02 ställdes mot varandra och efter det var det Helsingborgsderby när damerna mötte Gantofta. Superderbyt mellan F03 och F02 var en tillknäppt historia till en början där inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. I andra perioden kunde de äldre tjejerna ta ledningen. En ledningen som snabbt kvitterades. Men det var F02 som fick sista ordet och gjorde 2-1 i slutet av perioden. I den tredje visades att rutinen vägde över i denna matchen och F02 kunde avgör med två snabba mål i slut akten. Matchen slutade tillslut 5-2 till F02 som tog sin tredje raka seger i serien och ligger två i Flickor B svår. F03 placerar sig på samma plats i Flickor B Lätt. Efter matchen var det gemensam tacosbuffé och uppladdning inför Helsingborgs derbyt.

FCH Dam – Gantofta Nästa derby för dagen var i Division 1 Skåne. Två lag som redan stött på varandra en gång denna säsongen i Skånemästerskapen. Då vann FCH med 3-0. Det märktes att det var två lag som kände till varandra väl i den första perioden. FCH ägde mycket boll och skapade de hetaste chanserna medans Gantofta gick på kontring. Trots två bollar klockrent i virket vill bollen inte in för FCH och det var 0-0 efter första perioden. Andra perioden fortsatte som den första med att FCH skapade lägen med bollen ville inte in. Inte förrän i den 13 minuten när Felicia Ekman kom loss och kunde göra förlösande 1-0. Ett resultat som stod sig perioden ut. I tredje perioden kunde Gantofta snöpligt kvittera fyra minuter in. FCH fortsatte pressa på för ett segermål och då och då kunde Gantofta kontra till sig några bra lägen. Men med fem minuter kvar kunde hemvändaren Johanna Andersson sätta seger målet fram till 2-1. Segern tog damerna upp till en femte plats i den jämna tabellen. Fyra poäng bakom ledandes Stanstad.

Röke IBK – FCH P05-Blå Även P05-Blå fick göra en resa österut för match mot Röke i Pojkar E Lätt Norra. Laget var inför matchen obesegrade i serien. Bil resan satt i benen hos de blåsvarta spelarna och Röke var laget som satte 1-0. Men efter det vaknade FCH till liv. Man kunde både kvittera och ta ledningen tack vare fint kombinationsspel och bra backspel. Andra perioden börjar bra och ledningen utökas. Men efter det blir det mycket Röke. De lyckas få in 2-3 och är nära på kvitteringen. Men istället lyckas FCH kontra in både 4-2 & 5-2. Luften går ur Röke samtidigt som det blåser kraftigt under FCH vingarna. Laget går upp till 8-2 innan man låter Röke putsa resultatet till 8-5. Laget förblir obesegrade och toppar serien på maximala 9 poäng.

FCH H2 – Skurup Vårt unga division 2 lag stod inför en tuff uppgift på lördagseftermiddagen när man mötte serieledande Skurup. Trots en bra start på matchen för hemmalaget är det Skurup som tar ledningen. Men det satt hårt inne och dröjde tills 12 minuter in i matchen. Skurup gör även 2-0 direkt efter. Men FCH:arna stretar på bra och skapar många lägen och slitet ger utdelning när Noel Wensmark kan gör 1-2 på en retur på Eric Kihlmans skott. Resultat står sig perioden ut. Andra perioden fortsätter med att Skurup har mycket boll medan FCH kontrar förtjänstfullt. De något mer rutinerade Skurups spelarna utnyttjar sitt övertag och går upp till 5-1 innan reduceringen kommer genom kapten Ludwig Gabrielsson. I den tredje perioden satsar FCH framåt vilket gör att man öppnar upp sig bakåt. Det utnyttjar ett bra lag som Skurup. Sista perioden slutar 5-2 till gästerna. FCH:s mål görs av Hobbe Zacchau och Albin Nilsson. Trots en 10-4 förlust gör laget en bra match och siffrorna blev något större än matchbilden.

FCH P06-Blå – FBC Engelholm På söndagen var det match nummer två i Pojkar E Lätt Norra. Denna gången var det ett år yngre P06-Blå som var i farten på Helsingborg Arena. För motståndet stod FBC Engelholm som gjorde sin första match i serien. FCH har inlett med en seger och en förlust. Trots en tidig morgon kunde laget knipa säsongens andra vinst i serien mot ett lag som var ett år äldre. Det bjöds på härlig offensiv innebandy som gjorde att FCH:arna kunde skjuta in 11 bollar bakom Engelholms målvakten. Slutresultatet skrevs till 11-5 och tag laget upp på en tredjeplats i tabellen.

FCH P03 – Munka-Ljungby Match nummer två i Helsingborg Arena på söndagen var i Pojkar C Svår. Lagen emellan har en historik av att vara jämna och så även denna söndag. Efter en jämn inledning är det FCH som kan ta ledningen 08.09 in i första perioden genom Ludvig Kjellman. Dock kan Munka kvittera bara 50 sek senare och sedan även ta ledningen inom två minuter. Munka inleder även andra perioden starkt och gör ytterligare två mål de första fem minuterna och har 4-1 inför sista perioden. I den tredje perioden trycker FCH på utan att få utdelning. Istället gör Munka 5-1. Först då kommer utdelningen för hemmalaget. På fyra minuter gör man tre mål fram till 5-4. Sista målet kommer med nio sekunder kvar och klockan klämtar för ett härligt kämpande FCH lag som får ge sig med uddamålet.

FCH F03 – FBC Engelholm Innebandy söndagen rullade vidare i Helsingborg Arena och match i Flickor C. FCH kom till matchen som obesegrade och lämnade matchen som obesegrade. Stor seger organisatör blev Vilja Andersson som gjorde tre poäng. Redan efter 44 sekunder av matchen spelade hon fram Frida Kymell-Söe. 2-0 gjorde hon sedan själv, även det i första perioden. FCH fortsatte att föra spelet även i andra perioden och kunde utöka ledningen nästa omgående genom Kate Meredith, framspelad av Vilja Andersson. Efter det blev det inga fler mål i matchen utan det blev en blåsvart seger med 3-0. F03 förblir obesegrade och ligger två i serien på sämre målskillnad än Lund.

FCH P04-Blå – Lönsboda Sista ungdomsmatchen på söndagen i Helsingborg Arena stod mellan P04-blå och Lönsboda. Två lag som inför matchen hade en vinst var och låg på samma poäng. Att det skulle bli jämt visade det sig. FCH öppnade dock upp bäst och kunde tidigt ta en 2-0 ledning. Med tre minuter kvar av period ett kunde Lönsboda reducera. FCH utökade sedan omgående sin ledning till 3-1 i andra perioden. Men efter det blev det inga fler FCH mål utan Lönsboda kunde göra fyra raka mål. Två i andra perioden och två i sista och vinna med 5-3. Det gör att FCH:arna står kvar på en seger på de tre första matcherna.

Eslöv – FCH P05-Blå Helgens andra match för FCH P05-Blå. Även denna gången borta men i Pojkar E Svår. FCH kom till matchen obesegrade med tre segrar i ryggen. FCH inleder denna matchen mycket starkt och firma Truls Andersson och Alfred Bjurenbäck ser till att laget har en stabil 4-0 leding efter första akten. Andra perioden går sedan ner lite i tempo och slutar 1-1. Seriefyran Eslöv har trots 5-1 underläget inte gett upp. Direkt i tredje kommer reduceringen till 5-2. Men FCH supportrarna behövde inte vara oroliga länge utan laget hittade snabbt tillbaka från spelet i första perioden och kunde göra ytterligare två mål och fastställa slut resultatet till 7-2. FCH ligger nu tvåa i en mycket jämn serie där de tre första lagen alla har full pott på 12 poäng. FCH ligger ett ynka mål bakom serieledande Höllviken. Ett lag man möter i nästa omgång.

FCH Herr - Sirius Helgen avslutas med en match i Svenska Superliga för herrarna. FCH tar ledningen i den första perioden genom Andreas Lindholm. Direkt i andra utökas sedan ledningen genom att den finska stjärnan Nico Salo gör sitt första SSL-mål. Efter det är det roliga slut för FCH i den andra perioden. Sirius gör fyra mål på tio minuter och har därmed vänt på steken inför avslutningen. FCH kommer ut i tredje som ett nytt lag och kan reducera genom Salos andra mål. Kvitteringen kommer med fem minuter kvar i powerplay genom Jonathan Nilsson. Fler mål blir det inte under fulltid utan matchen avgörs i sudden death där Sirius är lite hetare och kan ta med sig bonuspoängen till Uppsala.