Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Höllviken
HIBF
Borta
Helsingborg
FCH

Inför derbyt med Patric Johansson

2 december 2017 09:31
Herr

Efter 13 spelade matcher ligger FCH på en sjunde plats med 23 inspelade poäng. Imorgon vänder serien och det är dags för andra matchen mot Höllviken. Vi tog ett snack med tränare Patric Johansson inför matchen.


Nu har vi mött alla lagen en gång och serien vänder. Hur summerar du första etappen av serien?

– Kortfattat kan man säga att vi hade en bra start, svagare mellanakt och en bra avslutning av den första etappen. Ska vi gå lite djupare så tycker jag att vi har satt en bra grund för fortsatt utveckling. Vi har släppt in i genomsnitt 5,4 mål/match och gjort 5,3 mål/match. Jag ser gärna att vi justerar bägge dessa siffror i rätt riktning för den kommande etappen. Vårt powerplay har varierat i kvalité och utdelning men när man sammanfattar det så har vi gjort mål i 39% av fallen. Motsvarande siffra för vårt boxplay är 72% och det får anses vara bra.

Vilka lag har imponerat/ inte imponerat så här långt?

– Jag tycker det är ganska väntade resultat och placeringar överlag. På plus hamnar Örebro för deras fina start och Jönköping för den utveckling som dom har haft efter en mindre rolig start. Även Pixbo har gått lite över förväntan.

– På minus hamnar Sirius som har haft en tuff först del av serien. Även Thorengruppen har haft en jobbig första etapp.

Laget började bra, tappade och har nu tre raka segrar. Varför har det gått mycket upp och ner?

– Det är väldigt svårt att svara på. Kanske blev vi lite övermodiga efter ett tag och ”glömde” bort grunderna. Vi har jobbat hårt för att hitta tillbaka till det vägvinnande spelet och det tycker jag vi har gjort. Nu handlar det om att memorera det som vi gör bra samtidigt som vi utvecklar oss ytterligare.

Derby mot Höllviken imorgon, vad kan vi förvänta oss av den matchen?

– Jag tror vi kan förvänta oss en rejäl fight. Det kommer att bli en tuff uppgift där det gäller att vi gör jobbet under hela matchen. Förhoppningsvis kan vi bjuda publiken och tillresta FCH-supportrar på ett par timmars trevlig underhållning.

Vem avgör?

– Det är inte fråga om vem som avgör utan vad som avgör, och det är ett hårt jobbande FCH som kommer fälla avgörandet.