Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Höllviken
HIBF

Inför skånederbyt med Jonathan Nilsson

9 januari 2018 12:53
Herr

I förra matchen mot Pixbo gjorde Jonathan Nilsson sitt 100:e poäng för FCH. Imorgon vill han sänka Höllviken i säsongens sista skånederby.


Hej Jonathan, hur är läget såhär dagen innan Skånederbyt mot Höllviken?

  • Tjena! Jodå, det är bara bra. Alltid kul att blicka mot ett nytt derby.

Laget kommer med två tunga förluster i bagaget, hur ska formkurvan vända imorgon mot ett formstarkt Höllviken?

  • Vi har haft en tid med sjukdomar och spelare borta både från träning och match sedan en tid tillbaka, imorgon ser jag att vändpunkten kommer. Vi ska komma ut hemma i arenan fyllda med energi och verkligen pumpa igång maskineriet igen, då kommer vi tillbaka till det laget vi vet om att vi egentligen är.

Senast lagen möttes vann Höllviken efter förlängning, hur ska FC Helsingborg spela för att få med sig de, så välbehövliga, 3 poängen?

  • Förra mötet var egentligen en sömnig historia som vi kontrollerade fullt ut tills ett par minuter kvar där det händer något. Poängtappet i den matchen svider än och det är med stor revanschlusta vi ska ta alla tre poäng imorgon. Vi ska framför allt spela smartare med boll och det kommer vara de blåsvarta som kommer diktera spelet på planen imorgon.

Vad förväntar du dig för matchbild?

  • Höllviken kommer in i matchen med bra form till skillnad från oss, jag tror det kommer bli en grinig tillställning medmycket känslor jämfört med de tidigare matcherna mot Höllviken. Det kommer märkas att det är derby och viktiga poäng på spel.

Din form har under säsongen varit mycket bra och 3 mål senast, hur känner du dig formmässigt?

  • Det känns helt okej, har också som många andra varit krasslig den senaste tiden men jag känner att jag börjar komma på rätt väg igen. Tycker nog att jag lyckats hålla en mer jämn nivå i år jämfört med tidigare säsonger, vilket är glädjande. Jag är dock inte nöjd med det, det finns fortfarande bitar jag måste jobba med, precis som hela laget. Varken jag eller laget är nöjda med spelet vi levererat under vissa delar av säsongen.

Slutligen, det alla undrar, vem vinner?

  • Vi vinner matchen efter en riktig nagelbitare, 5-4 där vårt powerplay är tungan på vågen.

Tack för att du tog dig tiden att svara på frågorna! Lycka till!

  • Stort tack!