FC Helsingborgs Premiärhistoria i SSL de Senaste 10 Åren
Publicerad: 2023-09-17
Herr

FC Helsingborg har under de senaste tio åren varit en ständig närvaro i Svenska Superligan (SSL), den högsta innebandyligan i Sverige. Klubben har haft en spännande resa med en rad möten mot olika motståndare. Här är en sammanfattning av deras premiärhistoria under den perioden:

 • 2013 – Växjö IBK – FCH 6-7 seger
 • 2014 – FCH – Höllvikens IBF 10-6 seger
 • 2015 – FCH - Växjö IBK 8-7 seger
 • 2016 – Växjö IBK – FCH 2-6 seger
 • 2017 – FCH – Höllvikens IBF 5-3 seger (andra omgången, FCH stod över första omgången)
 • 2018 - Höllvikens IBF – FCH 6-4 förlust (andra omgången, FCH stod över första omgången)
 • 2019 – FBC Kalmarsund – FCH 6-5 förlust
 • 2020 – IBK Dalen - FCH 10-12 seger, (egentligen omgång två, omgång ett uppskjuten pga pandemin)
 • 2021 – IBF Falun – FCH 12-6 förlust
 • 2022 – IBK Dalen – FCH 3-8 seger. Linus Nordgren gjorde fem poäng.

Sammanfattningsvis har FC Helsingborg haft en positiv premiärhistoria de senaste tio åren, med 7 segrar och 3 förluster. Det är värt att notera att innan förra årets vinst var det fyra raka förluster i premiärmatcherna. Nu hoppas klubben på att bygga en ny vinstsvit och göra en stark inledning på säsongen.

Möten med Vanligast Motståndare

Växjö IBK och Höllviken de mest frekventa motståndarna i FCH:s premiärmatcher under denna period, med tre möten vardera med tre segrar mot Växjö och två segrar mot Höllviken.

Hemma/Borta Statistik

Det har blivit tre segrar på bortaplan och tre segrar på hemmaplan de senaste tio åren. Å andra sidan har tre av fyra förluster kommit på bortaplan, vilket betonar vikten av att prestera starkt även på resande fot.

Dagens Premiärmotståndare: Karlstad IBF

Inför dagens premiär möter FC Helsingborg Karlstad IBF, en klubb som nyligen avancerade till SSL. Förra säsongen avslutade Karlstad på andra plats i Allsvenskan södra och säkrade sin plats i SSL genom kvalet där de besegrade Fagerhult/Habo med 2-0 i matcher och Visby med 3-0 i matcher.

Tre spelare att hålla koll på i Karlstad IBF:

 • Anton Vestlund: Anton Vestlund, som tidigare spelade i SSL med både Karlstad och Mullsjö, vann poängligan i Allsvenskan södra förra året. Han samlade imponerande 64 poäng med 27 mål och 37 assist. Vestlund är en central figur i Karlstads spel.
 • Johan Palmqvist: Johan Palmqvist, som är radarpartnern till Anton Vestlund, kom på andra plats i Allsvenskan Södras poängliga med 60 poäng. Han är en viktig del av Karlstads första femma och en spelare som kan påverka matchens utgång.
 • Pontus Zarins: Karlstads målvakt, Pontus Zarins, är en stor och skicklig målvakt som även representerar det lettiska landslaget. Hans närvaro i målet kan vara en viktig faktor för Karlstad i dagens match.

I de tidigare 11 mötena mellan FC Helsingborg och Karlstad IBF har FCH tagit hem 7 segrar medan Karlstad har vunnit 4 gånger. Senaste matchen mellan lagen slutade oavgjort 4-4 år 2017, och det kommer att bli spännande att se vilket lag som tar hem segern i dagens premiärmatch.

Matchen börjar kl. 16:00 i Colorama Arena i Karlstad och kommer att sändas live på sportexpressenplay.se och hd.se. Redan 13:00 börjar Sportexpressens supersöndag med uppsnack, studio och Thorengruppen - Falun i damernas SSL innan det är dags för FCH:s premiär 16:00.

Joel Olofsson