Jonathan Edling blir FCH trogen i tre år till!
Publicerad: 2019-03-19
Herr
Jonathan Edling kom från Engelholm i division 1till FCH 2012 för att vara back-up till David Rytych som då vara rankad som världens sjunde bästa innebandyspelare och världens bästa målvakt. Men det tog bara lite drygt en halv säsong för Förslövs-sonen att konkurrerar ut Rytych och ta platsen som första målvakt. En position han behållit sedan dess.

När säsongen avslutades i helgen i Helsingör avslutades och Edlings sjunde säsong i klubben och idag står det klart att det blir ytterligare tre säsonger i FCH. Under de sju åren har han gått från okänd till att vara en av världens bästa målvakter. Ett kvitto på det kom när han 2015 utsågs till årets målvakt. Han har också varit en av FCH:s absolut viktigaste spelare de senaste säsongerna. Förutom att vara en trygg sista utpost i försvaret är han även en stor tillgång i offensiven. Under alla hans säsonger i högsta ligan snittar han imponerande två assister per säsong.

Du har valt att stanna i FCH ytterligare tre säsonger, vad gjorde att du förlängde kontraktet?
– Mycket för att det känns som att vi har något bra på gång. Jag tyckte det var helt rätt av klubben att börja om lite och satsa ungt och lokalt, och nu när vi klarade kontraktet denna säsong så kommer vi bara bli bättre och bättre fram över. Sen ska jag bli pappa till sommaren, som också gjorde att man ville hålla sig kvar nära min och min frus familj lite extra.

Var det ett svårt beslut?
– Jag kan ju ärligt säga att man har tänk fram och tillbaka på var man ska ta vägen, men när vi slog ihop allt så blev beslutet ganska lätt att ta.

Du har gjort sju säsonger i blåsvart nu. Vad är det du har utvecklat mest sedan du kom hit?
– Jag fick ju hoppa in i hetluften direkt när jag kom till FCH från division 1. Då var jag tvungen att utveckla precis allt i mitt spel, ganska snabbt. Det har jag väl försökt att göra i alla år som jag har varit här. Jag har förmånen att få jobba med min målvaktstränare Daniel Pålsson som jag har haft sedan jag var 15 år.

Hur ser du på säsongen som varit?
– Det har varit en tuff säsong, absolut. Samtidigt har vi varit beredda på det i och med den nya satsningen som klubben valde att göra till denna säsong. Men jag tror att det har varit nyttigt för oss. Vi har blivit starkare som grupp plus att vi har fått fram några yngre spelare som har tagit jättestora kliv i år.

Vad har du för målsättningar med din egna innebandy och med laget de kommande säsongerna?
– Min målsättning är att vi ska klättra i tabellen för varje år som går nu. Jag tror att vi kommer märka skillnad redan nästa säsong, med just det. Sedan har jag även siktet inställt på VM 2020 som är ett stort mål för mig.

Vilket är ditt favorit ögonblick under dina sju säsonger i FCH?
– Mitt favorit ögonblick är nog när vi tog oss till semifinal genom att slå ut Pixbo.

Joel Olofsson