Zacharias Melin: Drömmen om SSL och Framtidsutsikter inför Matchen mot Thorengruppen
Publicerad: 2023-11-04
Herr
FCH har haft en intensiv säsong i Svenska Superligan så här långt, och vi har haft nöjet att få sitta ner med Zacharias Melin, en av våra talangfulla spelare som gör sin debut i SSL i år. Han delade med sig av sina tankar om säsongen, segern mot Jönköping, och den kommande matchen mot Thorengruppen.

"När det kommer till säsongen så har det varit både upp- och nedgångar," säger Zacharias Melin. "Spelmässigt har det varit tungt och frustrerande med de inledande förlusterna som tärt på humöret! Men annars får jag säga att det har varit väldigt kul att uppleva allt runt omkring. Speciellt med den goa gruppen vi är!"

Med en stark koppling till klubben, som han har varit en del av sedan han var sex år gammal, är det intressant att höra om Zacharias resa till SSL. "Jag lade ner satsningen mot SSL för några år sedan faktiskt," berättar han. "Men nu i år fick jag möjligheten att testa på det och då var det självklart att hoppa på det tåget!"

FCH:s första seger kom efter fem raka förluster och var viktiga poäng. Zacharias delar med sig av sina känslor kring segern: "Går knappt att beskriva hur skön och välbehövlig den seger var. Vi kan säga så här att det var en mycket behagligare resa hem än tidigare matcher!" Inför den kommande matchen mot Thorengruppen är optimismen hög. "Vi går in i en otroligt viktig period nu som börjar med denna match!" säger Zacharias. "Men jag har en god känsla inför matchen och tror starkt på att vi kan ta hem 3 poäng!"

För att ta sig över nedflyttningsstrecket framöver betonar Zacharias vikten av att öka målskörden. "Det som blir viktigt är framför allt att vi börjar göra fler mål på våra chanser! Det kommer att ta oss till viktiga poäng i matcherna," säger han. "Som jag nämnde tidigare går vi in i en otroligt viktig period nu med matcher där jag tycker vi ska kunna plocka hem några 3-poängare!"

Matchen mot Thorengruppen kommer att äga rum den 5 november kl. 15:00 i Helsingborg Arena, och biljetter finns tillgängliga på vår hemsida, fch.nu. Vi vill också informera våra supportrar om de senaste direktiven angående ett väskförbud på evenemang i Sverige. Polismyndigheten har beslutat om detta för att säkerställa säkerheten med tanke på det aktuella säkerhetsläget.

Vi tackar Zacharias Melin för att han delade sina tankar med oss och önskar honom och laget lycka till i den kommande matchen mot Thorengruppen.

Joel Olofsson