Inför FCH mot Linköping: På Jakt Efter En Tredje Raka Seger
Publicerad: 2023-12-01
Herr
Efter en imponerande prestation i de senaste matcherna, har FCH fått fart på säsongen i Svenska Superligan. Vi har haft förmånen att intervjua Christoffer Andersson, en nyckelspelare i laget, för att få insikt i lagets prestation och förväntningar inför den kommande matchen mot Linköping.

Christoffer Andersson reflekterar över lagets senaste framgångar och kommenterar, "Vårt hårda slit har gett lite utdelning. Vi har legat nära i många matcher men tappat det och det känns som om det börjat ge med sig lite."

Med fyra poäng i senaste matchen och utnämnd till SSL:s veckans hetaste spelare av Innebandymagazinet, verkar Christoffer hitta sin form. Han hoppas det släppt nu och formen är på väg uppåt och säger, "Vi får hoppas det! Det har känts bra på senaste tiden, och det är bra stämning i femman, vilket gör det lättare att skapa chanser framåt."

När vi pratar om den imponerande prestationen från första femman från seger matchen mot AIK där de gjorde fyra av sex mål. Christoffer spelar där ihop med Bergström, Petersson, Melin och Hansson. "Vi har väldigt tydliga roller och är överens om hur vi ska spela som femma. Det är roliga spelare att lira med, och vi kompletterar varandra på ett bra sätt."

Inför den kommande matchen mot tabellfemman Linköping är Christoffers förväntningar höga. Han delar sina tankar om vad som krävs för att ta en tredje raka seger och säger, "Det krävs ett hårt slit i försvaret och att vi utnyttjar kontringschanser. Vi måste vara tålmodiga med bollen och undvika att ge bort något."

När vi avslutar intervjun frågar vi Christoffer varför publiken bör komma till Idrottens Hus på lördag. Han avslutar med entusiasm, "Man kommer att se ett FCH-lag som sliter i 60 minuter! Du får se ligan hetaste rookie, Zacke Melin, styra och ställa mot det starka Linköping!"

Matchen mot Linköping äger rum den 2 december klockan 15:00 på Idrottens Hus. Var med och stöd FCH i jakten på en tredje raka seger. Boka dina biljetter på länken här och missa inte chansen att uppleva spänningen live!

Joel Olofsson