GIK

Tredje raka segern!

9 oktober 2022 17:25
Herr

Det blev tredje raka segern och första i Idrottens Hus när Gävle slogs tillbaka med 9-3.

Efter förlusten i hemmapremiären mot Kalmarsund har FCH vunnit mot AIK och Falun på bortaplan. I dag kom första hemma segern för säsongen när Gävle gästade Idrottens Hus. Det var aldrig något snack om saken i matchen. Redan efter sju minuter i första perioden hade FCH gått upp till en 3-0 ledning genommål av Linus Bergström gånger två och Linus Malmström. Helsingborg kunde även kosta på sig att missa en straff. Även om Gävle fick in en reducering i slutet på perioden var de aldrig riktigt nära att störa hemmalaget idag. Andra perioden började sen med att Christoffer Andersson utökade i power play. Det blev en Gävle reducering även i den andra perioden innan Linus Malmström fick sista ordet i perioden med sitt andra mål. Det kändes som FCH hade full kontroll på matchen inför tredje perioden och det var en känsla som visade sig stämman. Bortalaget kom inte till några större chanser utan istället kunde FCH defilera match i mål med fyra mål sista 10 minuterna. Linus Malmström cementerade sitt hattrick på straff och Linus Nordgren, Fredi Petersson och Max Wahlgren anslöt sig till målskyttarna. Victor Johansson som var med på dubbel licens från Lerum fick speltid i andra halvan av matchen och var ytterst nära sitt första SSL-mål i slutet av matchen.

9-3 segern innebär att FCH klättrar upp till andra plats i en haltande tabell. FCH är nu det laget som gjort flest mål i hela serien med sina 42 mål. Näst flest har Storvreta gjort på 36 stycken.

Nästa lördag är det bortamatch mot Linköping innan det är dags för den stora innebandyfesten i Helsingborg Arena när våra partners bjuder på fri entré mot Pixbo den 23/10. Boka dina biljetter till matchen gratis här!