Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Torsdag
29 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Tisdag
28 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Helsingborg
FCH

Inför Falun borta med Oscar Johansson

30 september 2022 13:56
Herr

En av säsongens tuffaste matcher väntar imorgon när herrarna åker till Falun för match mot regerande svenska mästarna.


Två segrar på tre matcher är facit så här lång i SSL när laget nu åker norrut för match mot IBF Falun. Oscar Johansson var ett av de stora utropstecknen förra säsongen och vann årets rookie. Han har mer förhoppningar både för laget och sig själv de kommande matcherna och tror det finns en högre växel att lägga i.

– Det har väl varit helt okej, inte mer än så. Matchen mot Dalen var en stabil och bra insats. Mot Kalmarsund tycker jag första perioden var bra, kanske den bästa hittills denna säsong. I andra och tredje perioden har vi svårt att skapa bra målchanser och känns som att de tar över mer och mer. En bra forcering i 6 mot 5, men räckte tyvärr inte till en kvittering. Mot AIK tar vi med oss 3 poäng och 14 mål framåt. Individuellt är jag inte så nöjd, har mycket mer att ge.

Senaste matchen mot AIK blev det som sagt 14 mål framåt men även 10 bakåt något som Oscar som back inte var nöjd med.

– Det är såklart inte kul. Att släppa in 10 mål är inte okej någonstans.

I år har Oscar varit bofast i första femman som producerat en hel del framåt.

– Det har funkat bra. Vi fick bra träff mot Dalen, vi var okej mot Kalmarsund, men sämre mot AIK. Vi får höja oss tills på lördag helt enkelt.

En av de tuffaste matcherna för säsongen då Falun förra året vann SM-guld. Laget har inlett även årets säsong bäst och toppar tabellen med full pott. Laget har under veckan förberett sig för matchen.

– Vi har pratat och tränat på det som vi tror blir viktigt på lördag. Annars har förberedelserna inte sett så annorlunda ut, utan mer att vi vet att insatsen behöver vara betydligt bättre än förra helgens.

Det kommer krävas en topprestation från FCH för att ta med sig poäng hem från Dalarna och nyckeln till det ligger i defensiven tror Oscar.

– Tror på en tuff match där Falun kommer ha mest bollinnehav. Som alltid blir defensiven och omställningsspelet viktigt.

Hur slutar då matchen?

– Seger med 6-5. Malmström avgör, avslutar Oscar kort

Matchen startar 16:00 i Guide Arena och du ser som vanligt bortamatcherna bäst på Olympia Bowling i deras sportbar Victory.

Matchen går också att se på hd.se eller sportexpressenplay.se