KAL

Säsongen över efter uddamålsförlust

29 mars 2022 21:44

Säsongen fick ett bitter slut efter en uddamålsförlust inför 1677 åskådare i Helsingborg Arena.

Det blev en trist sorti i en fantastisk matchserie ikväll. Det var en match med riktigt bra tryck i Helsingborg Arena med 1677 åskådare på plats och klackar från båda lagom som stöttade sitt lag. Det märktes att det var en match med mycket på spel för bägge lagen. Det var gästerna som tog ledningen efter fem minuter i den första perioden. Efter det vände FCH genom Max Wahlgren och Oliver Johansson. Det kändes som FCH hade kontroll på matchen därför var det snöpligt när kvitteringen kom med två minuter kvar av perioden. Andra perioden blev mer kamp än skönspel och det syntes också med att målen lyste med sin frånvaro i protokollet. Helt jämt inför sista perioden med andra ord. Då växte intensiteten och tog riktig fart när Kalmarsund återigen tog ledningen fyra minuter in. Kvitteringen lät inte vänta på sig särskilt länge utan Pontus Sölve kunde få in sitt första mål i årets slutspel. Klockan tickade på och det såg ut som att ännu en match skulle avgöras i sudden. Men med 3,5 minuter kvar drabbades FCH av en utvisning. Med en spelare mer på plan kunde Kalmarsund få in 4-3 med bara tre minuter kvar. FCH plockade målvakt men fick inte till någon riktigt het chans utan säsongen tog istället slut efter förlust med 4-3.

Det blev tillslut 4-2 i matcher till Kalmarsund efter tre förlängningsvinster och kvällens uddamålsseger. Vi vill tack Kalmarsund för en rolig och intensiv matchserie och lycka till i semifinalen.

Vi vill extra mycket tacka all publik som stöttat oss både hemma och borta i slutspelet. Ni är guld värda och vi ses i Arenan nästa säsong igen!