DIF
DIF

Fjärde raka segern kom i en målfest i Helsingborg Arena

20 februari 2022 17:32

Det skulle efter en trevande inledning bli en ordentlig målfest när FCH tog sin fjärde raka seger hemma mot Djurgården.

För andra gången denna säsong hade herrarna lyckats med att vinna tre raka matcher. En svit som på pappret skulle förlängas för första gången genom seger mot tabelljumbon Djurgården. Seger blev det tillslut även om spelet inte satt där hela vägen. Första perioden började med att FCH hade mycket boll och Linus Nordgren kunde förvalta övertaget till 1-0 sex minuter in. Bara dryga 30 sekunder senare kom dock kvitteringen genom ett fint skott av Patrik Markus. FCH fortsatte ha mycket boll på Djurgårdens halva men hade svårt att komma till jätteheta lägen. Det skulle bli ledning in i pausvilan efter ett Jonathan Nilsson mål.

Förhoppningen om att hemmalaget skulle växla upp i andra perioden grusades nästa omgående när Djurgården återigen kvitterade. Det blev dock sista gången det vara riktigt spännande i matchen. Christoffer Andersson gjorde 3-2 och det följdes av ytterligare tre obesvarade mål innan andra perioden var till ända. 6-2 till FCH med 20 minuter kvar och inget tydde på att det var en ledning som skulle tappas. En känsla som besannades när Jonathan Nilsson gjorde 7-2 efter bara 16 sekunder i tredje perioden. Det blev startskottet på en riktig målrik period som skulle innehålla totalt 11 mål. Djurgården gjorde två mål och FCH svarade med att göra tre innan Djurgården gjorde två snabba igen. Efter det gjorde lagen vartannat mål där Linus Malmström avslutade målskyttet 19:23 och fastställde 12-7 segern.

Segern tog FCH upp på 42 poäng och en vid slutsignalen andraplats. Två matcher som pågick vid slutsignalen kan dock puta ner FCH till en fjärdeplats.

Härnäst väntar en Skånsk innebandyfest nästa lördag när Hagunda kommer till Helsingborg Arena. Alla skånska innebandyspelare bjuds då på fri entré!