Pixbo
PIX

Andra raka segern mot Pixbo

13 februari 2022 17:45

Det blev en bra vecka för FCH med seger i torsdags och nu i eftermiddag mot Pixbo. Sex poäng och ett skutt uppåt i tabellen.

FCH Pixbo var inom två poäng och låg på åttonde och nionde plats inför dagens match. Att poängen var extremt viktiga för bägge lagen i racet om att ta sig till slutspel märktes i första perioden. Även om bägge lagen tryckte på och gick framåt så saknades de riktigt heta chanserna. Det blev inga mål åt något håll under de första tjugo minuterna. Inte heller i andra perioden öppnade spelet upp sig utan båda lagen spelade solitt försvarsspel. Det skulle dröja ända in i matchminut 19 innan första målnollan skulle spräckas. Fredi Petersson lyckades få bollen på mål med backhand retur. Bollen smet in bakom en Jon Hedlund som har haft bättre stunder i sin karriär. Målet innebar ett litet övertag för FCH in för slutakten. Om de två första perioderna var tillknäppta så öst det på i tredje. 2-0 kom efter tre minuter av Jonathan Nilsson och tre minuter senare utökade Daniel Johnsson på straff. Efter det kontrollerade FCH matchen på ett bra sätt. Pixbo fick lite vittring när de reducerade i power play med sex minuter kvar. Det var efter det som FCH öste på. Från 15:42 till 17:05 gjorde laget fyra mål och dödade matchen för ett alltmer frustrerat bortalag. En tröstreducering kom med 20 sekunder kvar och skrev slutresultatet till 7-2.

FCH har nu fyra segrar på de fem senaste matcherna och har klättrat från utanför slutspel upp till en femteplats under veckan. Närmast väntar en tuff bortamatch mot tvåan Storvreta på tisdag innan det är ny hemmamatch på söndag mot Djurgården.