JIK

Andra raka segern

30 januari 2022 17:25

En stabil insats kröntes med tre poäng efter 5-1 hemma mot Jönköping.

Tre poäng krävdes för att hänga med på slutspelståget och tre poäng blev det. Även om Jönköping kanske inledde första fem minuterna lite piggare var det FCH som tog över mer och mer. Det var inte ologiskt när Linus Nordgren gjorde 1-0 efter 14 minuter framspelad av Christoffer Andersson. 1-0 stod sig perioden ut, en period som FCH vann skotten med 8-0. Andra perioden såg likadan ut. Ett FCH som spelade stabilt försvarsspel och skapade bra lägen genom kontringar. Trots det kom det en kvittering från gästerna efter 14 minuter. Med 30 sekunder kvar klev en av FCH:s hetaste spelare de senaste matcherna fram. Från ett läge bakom målet drog han upp bollen i hooken och zorrade in ledningsmålet, 2-1 Daniel Johnsson. Även tredje perioden började med en lång period av måltorka. Med fyra minuter kvar kom ett förlösande 3-1 mål av Linus Bergström. Ett mål som gav FCH ett skönt andrum. Ett andrum som minuten senare växt än mer när Max Wahlgren gjorde 4-1. Samme Max spikade sen slutresultatet med ett mål i tom kasse, 5-1. Segern tar FCH upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen. I den jämna tabellen är det nu bara 5 poäng upp till serieledande Storvreta som dessutom har en match mer spelad.

På torsdag spelas en enormt viktig hemmamatch mot Kalmarsund som just nu ligger precis bakom FCH i tabellen. Då hoppas vi på ett bra stöd i Helsingborg Arena