DAL

Seger i jojomatch mot Dalen

15 januari 2022 17:46

Det var verkligen en berg-och-dalbana när FCH mötte IBK Dalen i Helsingborg Arena. FCH var bästa i första, i andra drog Dalen ifrån innan FCH kunde rycka upp sig och vända på steken i sista.

Som FCH supporter fick man under dagens match jobba igenom hela känslospektrat. Första perioden var enligt tränare Niklas Pålsson ett av lagens bästa för säsongen. Ledningen kom också omgående efter bra dryga minuten kunde Jonathan Nilsson göra 1-0. Men även om FCH spelade bra kunde laget inte riktigt skaka av sig gästerna. 1-0 blev 1-1 som blev 2-1 genom Daniel Johnsson på straff. Den ledningen skulle inte heller stå sig särskilt länge innan Dalen gjorde 2-2. Men det var FCH:s period och de skulle också få sista ordet. Med minuten kvar fick Oscar Johansson göra sitt första mål inför sin nya hemmapublik.

Om första perioden andades optimism och hopp skulle andra perioden mest bli mörker och lidande för hemmalaget. Det tog bara 2:38 innan Dalen vänt till 5-3. Det skulle bara bli värre för hemmalaget. Även om man lyckades få in en liten tröstboll genom Linus Malmström hade Dalen vänt till 7-4 och vunnit perioden med 5-1. I pausen pratade Jonathan Nilsson om att de bara skulle fortsätta tro och skjuta spå skulle det vända. Och fel hade han inte. Fyra minuter in i tredje tände an en strimla av hopp med sitt andra mål. När Max Wahlgren sen två minuter senare gjorde 6-7 började publiken vakna till liv igen. Det skulle inte dröja länge innan de fick anledning att resa sig från stolarna igen och fira att matchens lirare Gustav Svensson rullat in kvitteringen. Åtta minuter kvar och FCh fortsatte pumpa på och det skulle ge utdelning. Med två minuter kvar kom det förlösande segermålet genom Christoffer Andersson, och vilket mål det var! Direkt slagskott rakt upp i närmsta kryss. Stort jubel och lättnad när slutsignalen ljudit och man återigen fick sjunga segersång i omklädningsrummet.

I januari kan man dock inte fira för länge. Redan på onsdag är det hemmamatch igen. Nu kommer regerande Svenska mästarna från Falun på besök.