Tre viktiga poäng borta mot Växjö

10 februari 2022 21:01
Herr

Seriens formstarkaste fick se sig besegrade av ett hårt kämpande FCH.

De senaste matcherna har FCH haft ofoget att släppa in de första målen och sedan få kämpa sig in i matcherna. I måste matchen mot Växjö blev det inte annorlunda. Det tog mindre än tre minuter innan Växjö gått upp till 2-0. Det som skilde sig idag mot de andra matcherna var att FCH bestämt sig för att inte förlora. Jonathan Nilsson reducerade fem minuter in och Linus Malmström kvitterade efter åtta. 2-2 stod sig sedan perioden ut.

Andra perioden började med 4 mot 4 spel efter att lagen drabbats av en dubbelutvisning i slutet på första. Det var en spelform FCH behärskade bästa och Fredi Petersson kunde lätta in ledningen till 3-2. Av bara farten kom sedan 4-2 och 5-2 snabbt av Jonathan Nilsson och Christoffer Andersson. Växjö tryckte på rejält efter det men FCH spelade ett uppoffrande försvarsspel och gick skotten igenom visade Jonathan Edling VM-klass. En reducering slank dock in efter åtta minuter. Det riktiga eldprovet kom efter 12 minuter när Fabian Hansson först åkte ut och under den utvisningen fick Niklas Pålsson en två för protest. Trots två man mer kunde inte Växjö få in bollen bakom ett vilt kämpande FCH. 5-3 stod sig inför slutakten.

Tredje började med att Växjö reducerat igen efter bara 27 sekunder. Efter det fortsatte de sitt bombardemang mot Edling. Trots flera täckta skott kom kvitteringen efter tio minuter. Men det var ett FCH som hade bestämt sig. Matchen skulle bara vinnas. Jonathan Nilsson fastställde sitt hattrick på en spelvändning sen gjorde han även sitt fjärde mål och FCH var tillbaka i en två målsledning. När Linus Nordgren sen gjorde 8-5 i Power play blev det segervittring på riktigt på borta bänken. Växjö plockade målvakten och då fastställde Fredi Petersson slutresultatet till 9-5. Segern tog FCH upp till en åttonde plats i den jämna tabellen. Nästa match är redan på söndag. Då hemma i Helsingborg Arena mot Pixbo som just nu ligger precis bakom i tabellen.