Falun
FAL

Tuff förlust mot Falun hemma

19 januari 2022 21:35

FCH var nära att lyckas göra en ny stark vändning. Men denna gång blev uppförsbacken för stor och Falun kunde avgöra med två mål sista minuten.

Senast mot Dalen kom herrarna tillbaka från ett 7-4 underläge till seger. Historien upprepade sig denna onsdagskväll där FCH började ganska passivt och de första 30 minuterna. Gästerna hade ledningen med 2-0 efter första perioden där FCH skapade en del chanser, men likt tidigare under säsongen hade svårt att göra mål. Inte blev det roligare i andra perioden där Falun snabbt gick upp till 5-0 innan FCH tillslut fick upp något på resultattavlan. I powerplay kunde Max Wahlgren spräcka nollan. Men säg den lycka som varar. Två minuter senare var det 6-1 till Falun. Men där och då hände något i FCH. Tränarna började vaska om lite i laget och fick resultat. På periodens fem sista minuter gjorde Daniel Johnsson två mål och Linus Nordgren ett. Fem måls underläget hade krympt till bara två inför sista perioden. FCH fortaste trycka på den inslagna vägen. Trots ett bra tryck och många chanser ville bollen inte in. Nytt power play och nya chanser, men samma nesliga studsar. Tillslut hittade FCH och bollen in bakom Falun målvakten. Med fyra minuter kvar avslutade Oscar Johansson ett snyggt anfall med att stöta in bollen. En ny heroisk vändning vädrades i Helsingborg Arena. Men denna gång skulle inte matchen få ett lyckligt slut. Under matchen sista minut kunde Falun få in två bollar bakom ett forcerande FCH. Slutresultatet skrevs till 8-5 i gästernas favör.

Ny chans till poäng när det är dags för tredje raka hemmamatchen på söndag mot Kalmarsund.