DIF
DIF

Bra första period gav tre nya poäng

17 november 2021 21:29

5-1 till FCH efter första perioden och det såg ut som det skulle bli en lugn kväll i Eriksdalshallen. Hemmalaget ville annat och det blev en riktig rysare ända fram till sista sekunden.

Djurgården var en ny bekantskap för FCH inför kvällens match. Ett lag som hittills tagit noll poäng i SSL. När Jonathan Nilsson gjorde 1-0 efter bara en minut såg det ut som att nykomlingen skulle fortsätta stå på noll poäng även efter kvällens match. Att samme Nilsson sen gjorde 2-0 i sitt andra byte såg det ut att bli en rolig FCH-kväll. Djurgårdens storstjärna Kareliusson reducerade dock men första perioden var FCH:s. I numerärt underläge kom 3-1 via Oliver Johansson, 4-1 av Linus Nordgren och innan perioden var över hade Max Wahlgren smällt in 5-1. En period där FCH var det klart bättre laget och var kliniska i kontringarna som gavs.

Till andra perioden jämnade Djurgården ut spelet och var även laget som gjorde första målet efter åtta minuter. Än mer vittring på sina första poäng kom när Schantz gjorde 3-5 16 minuter in i mitt akten. FCH lyckades dock i slutet av perioden att skapa lite extra andrum genom Wahlgrens andra mål i matchen. Tre måls överläge med 20 minuter kvar.

Samma Schantz tog sedan upp jakten igen med mål efter bara 16 sekunder. Tre minuter senare kom även 5-6 av Djurgården och hela FCH:s överläge från första perioden var i princip borta. Det kunde också kvitterats när hemmalaget tilldömdes straff. Mattias Qvarfordt som fått rycka in i en sjuk Edlings frånfälle stängde dock ner den och höll ledningen vid liv. Lite extra andrum kom sedan när Max Wahlgren bågat runt hel Djurgårds försvaret och sedan slagit en passning genom försvaret till en helt fri Fredi Petersson som kunde göra 7-5 med 10 minuter kvar. Efter det skapade FCH flera fina lägen för att stänga matchen. Istället blev det ännu en dramatisk avslutning för herrarna när Gafvelin gjorde 6-7 med fyra minuter kvar. Djurgården plocka målvakten och skapa några halvchanser. Den största kom dock när bara en sekund återstod. På en retur rakt ut i slottet fick en hemma spelare chansen att slå in bollen i öppet mål på volley. Som tur var fick han felträff och bollen gick över. Det innebar tre nya poäng in på kontot för FCH som nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna. I en tight tabell är laget nu åtta men har bara fyra poäng upp till serieledande Storvreta.

Nästa match är om en vecka, även den borta, mot de andra nykomlingarna Hagunda.