Pixbo
PIX

Tredje raka segern!

10 november 2021 21:40

Efter en effektiv första period kunde man kontrollera matchen och ta tredje raka segern borta mot Pixbo.

FCH åkte till Mölnlycke med två segrar i ryggen och det syntes i den första perioden. Det tog bara 1.39 innan Max Wahlgren gjort sitt och FCH:s första mål för kvällen. Trots att Pixbo hade mycket boll var det FCH som skapade lägena. Det var därför inte ologiskt när Linus Malmström med sitt första mål för säsongen gjorde 2-0 efter halva perioden. Fem minuter senare gjorde han även sitt andra mål. Samtliga mål framspelade av Fredi Petersson. Innan perioden var över hade den femman även gjort 4-0 och Max Wahlgren var även han tvåmålsskytt.

Andra perioden började med att Max Wahlgren betalade tillbaka och assisterade Fredi Petersson fram till 5-0. Där efter fick Pixbo en chans att komma in i matchen i spel 5 mot 3 men även då var det FCH som skapade de hetaste chanserna. Efter det blev det lite jämnare och Pixbo började attackera mer mot mål. Men då var det Edlings tur att storspela längst bak. Men med cirka minuten kvar fick även han kapitulera och FCH hade 5-1 inför sista perioden.

Precis som i de andra perioderna kom det ett snabbt FCH mål. Nu presenterade sig dagens första femma med ett mål från Jonathan Nilsson. Pixbo fortsatte pressa på och fick lite känning när de inom två minuter gjorde både 2-6 och 3-6. Men detta var Max Wahlgren och Linus Malmströms kväll. Varsitt mål till och båda hade gjort hattrick och tagit FCH fram till 8-3. Pixbo plockade målvakten och fick utdelning två gånger om fram till slutresultatet 8-5 i FCH:s favör. Även om Pixbo vann sista perioden var det aldrig riktigt farligt. FCH var det klart bättre laget och vann rättvist.

Nu väntar publikfest på fredag hemma i Helsingborg Arena. Över 2000 biljetter bokade inför matchen mot Storvreta!