Sirius
SIR

Storseger i Helsingborg Arena

24 oktober 2021 16:36

Underläge 0-2 efter första perioden vändes till storseger i de två sista perioderna.

Andra hemmamatchen började inte på ett roligt sätt alls sett med FCH ögon. Herrarna har haft det krampaktigt i de inledande matcherna med målskyttet. I den första perioden såg det inte ut att bli någon ändring i den första perioden. Även om FCH hade mycket boll lyste de heta målchanserna med sin frånvaro. Istället var det gästerna, Sirius, som stod för målen i den första perioden. 1-0 kom i sjunde minuten och den ledningen ökades på fem och halv minut kvar. 2-0 på tavlan 0ch 9-5 i skott till Sirius efter första perioden.

Om FCH var håglöst och ofarliga i första så var det helt tvärtom i andra perioden. Där satte FCH fart direkt. Det gav utdelning nästan direkt. Sex minuter in kom reduceringen av Linus Bergström. Tre minuter senare var det kvitterat efter ett Max Wahlgren dragskott. Efter det rulla det bara på för hemmalaget. Jonathan Nilsson styrde in ledningsmålet elegant på volley. Christoffer Andersson utökade till 4-2. Sista mål et i perioden kom med två minuter kvar och signerat en av förenings mest klassiska radarpar, Daniel Johnsson mål assisterad av Linus Nordgren. 5-0 till FCH i andra perioden och matchen var vänd. Det märktes också i skotten som FCH vann med 19-4.

Tredje perioden fortsatte på samma sätt. I andra match minuten gjorde Jonatan Nilsson sitt andra till 6-2. Där efter gick den lilla luft som fanns kvar hos gästerna helt ur. FCH gick upp till 11-2 innan Sirius lyckades få in ett tröstmål. Men detta var FCH:s match och Sirius skulle inte få sista ordet. Med bara 14 sekunder kvar fastställde Jonathan Nilsson sitt hattrick och fastställde slutresultatet till 12-3.

Det vara andra raka hemmasegern där man fortfarande är obesegrade. Nästa helg väntar bortamatch mot Jönköping.