Seger i hemmapremiären

25 september 2021 17:27
Herr

Med 3-0 i sista perioden vände FCH och kunde bärga segern i hemmapremiären.

När det vankades hemmapremiär i SSL stod FCH mot Växjö för andra gången på tre dagar. Senast blev det förlust med 7-4. Det var ett revanschsuget FCH som gick ut på Helsingborg Arenas blå plastmatta. Det tog bara tre minuter innan Max Wahlgren kunde ge FCH ledningen. Stort jubel utbröt bland publiken på plats. Det blev periodens enda mål och det var en rättvis ledningen.

I andra perioden gick FCH ut och fortsatte att skapa chanser men kunde inte få in bollen i mål. Däremot fick Jönköping straff men Jonathan Edling var med på noterna och kunde avvärja. Istället för FCH mål kom kvittering från Växjö. Efter det tog gästerna över mer och mer. Med tre minuter kvar tog de även ledning. Samtidigt fick FCH en utvisning emot sig med två sekunder kvar.

Tredje perioden inleddes med box play i nästan två minuter. Men FCH spelade uppoffrande och kunde hålla tätt hela numerära underläget. Direkt efter kom istället kvitteringen genom Max Wahlgren. FCH fick en avvaktande utvisning med sig och i spel 6 mot 5 kom ledningen signerad Jonathan Nilsson. Och bara två minuter senar utökade samme Nilsson till 4-2 med ett fränt skott i krysset. FCH fortsatte spela uppoffrande och även när Växjö plockade målvakten och satsade allt framåt kunde FCH håll ihop det med en kraftigt påhejande publik i ryggen. När slutsignal ljöd stod det 4-2 och första tre poängen var i hamn.