Falun
FAL

Kvartsfinalserien är kvitterad!

25 mars 2021 20:57

FCH vände underläge vid flera tillfällen och kunde till slut avgöra i sudden. Det innebär att det nu står 2-2 i kvartsfinalserien mot regerande mästarna.

Av de första matcherna har FCH inte tagit ledningen en enda gång. Det blev inget trendbrott idag heller. Falun kunde gå upp till 2-0 redan efter åtta minuter. Men denna gång tog det inte lång tid innan FCH kunde kvittera. Först reducera Linus Nordgren med ett härligt slagskott. Bara minuten senare kom kvitteringen genom Jonathan Nilsson på en backhandfösare. Då åkte FCH på en utvisning och då har vi börjat lära oss hur det går. Med en sekund kvar av power playet gjorde Alexander Carlström 3-2. Nästa direkt senare var det FCH:s tur att testa lyckan med numerärt överläge. FCH ville verkligen inte vara sämre utan med sitt andra mål för aftonen kvitterade Linus Nordgren.

Samme Nordgren inledde sedan andra perioden med att fullborda sitt hattrick. Även om det var en spelmässigt jämn period var det Falun som vann den tillslut med 2-1 och gick in i tredjeperioden med 5-4. Den perioden blev en jakt från FCH:s sida på en kvittering. Falun spelade med stort tålamod och försökte mest rulla av tiden. Det tog ända till 13:e minuten innan kvittering skulle komma signerat Fredi Petersson. Men den lyckan blev inte långvarig. Bara sex sekunder senare var ledningen tillbaka på de rosakläddas sida efter slalom från Emil Ruud. Klockan tickade på och FCH tog time out och tog ut målvakten. Återigen blev det mål i 6 mot 5. Andreas Lindholm klev fram och sköt matchen till sudden death. Det blev första matchen i årets slutspel som fick avgöras i förlängning. Tio minuter får lagen på sig att göra mål innan det blir straffar. Men några tio minuter behövdes inte. Fyra minuter in gjorde Linus Malmström det förlösande målet framspelad av Max Wahlgren. Målet innebär att matchserien är kvitterad till 2-2 och att det blir en ny hemmamatch på tisdag. Men först ska det spelas i Falun på lördag.