Falun
FAL

Förlust i kvartsfinal 2

20 mars 2021 17:35

Ineffektiviteten blev kostsam i andra kvartsfinalen mot Falun. Gästerna kunde ta ledningen tidigt i matchen och släppte den aldrig.

I första matchen tog Falun kommandot direkt och gick upp i en tidig ledning. Ett scenario FCH pratat mycket om inte fick upprepa sig. Men det var precis vad som hände. Redan efter fem minuter ledde gästerna med 2-0. Samtidigt som FCH hade svårt att skapa de riktigt heta lägena. När reduceringen väl kom var det en ordentlig målvaktstavla av Johan Rhen som själv kasta in bollen i mål. Trots det hade man känning inför andra perioden. En perioden som påminde mycket om den första. Den spelades i ett lågt tempo när Falun inte var för intresserade av att anfall samtidigt som FCH var passiva i sitt presspel. Det blev en del lägen för FCH som man inte lyckades få in. Något som var symptomatiskt för hela matchen och skulle bli fallet denna söndag. Falun hade den skärpan som hemmalaget saknad och kunde göra ytterligare två mål i mitt akten. Ställningen var alltså 4-1 inför sista perioden. Trots allt ett mål bättre än inför sista perioden i första perioden.

FCH satte högre tryck och försökte verkligen skapa nerv i matchen. Men bollen ville inte in de lägen man skapade. Falun däremot gjorde mål när laget uppstod via Jonas Adriansson. 5-1 blev en uppförsbacke som blev för brant. Trots att man plockade målvakt och spelade 6 mot 5 i sex minuter fick man bara in ett tröstmål på frislag signerat Linus Nordgren. 5-2 blev också slutresultatet. Det är dock fortfarande fyra matcher som ska vinnas för att ta sig till semifinal, samma förutsättningar som i torsdags alltså. Nästa chans att plocka en seger är på måndag när kvartsfinalserien tar sig till Falun för andra gången.