PIX

Inför Pixbo hemma

3 mars 2021 07:30

Två poäng skiljer lagen på varsin sida om slutspelsstrecket. Pixbo just nu ovanför och FCH under. Det är tre viktiga poäng det ska kämpas om i Helsingborg Arena ikväll.

19:00 startar en av de viktigaste matcherna för säsongen. Tre matcher kvar och det är tight runt slutspelsstrecket där både FCH och kvällen motståndare befinner sig. FCH har 37 poäng och hittas på en nionde plats och Pixbo har 39 poäng och finns på en sjunde plats. Däremellan ligger Linköping, även dem på 39 poäng. Just Linköping möter FCH i den sista matchen om en och en halv vecka. Det innebär att man fortfarande har slutspelsplatsen i egna händer. För att det ska förbli så inför slutspurten behövs det tre poäng i kvällens möte. Det blir ingen lätt uppgift då Pixbo är ett av seriens formstarkaste lag med. Mölnlyckelaget hade fem raka segar innan matchen mot Falun i helgen. Även i den matchen imponerande man och gick upp till 6-0 i tredje perioden. Man hade även 7-2 med åtta minuter kvar innan Falun hämtade ikapp och vann i sudden.

Senast lagen möttes vann FCH på bortaplan med 7-6. Förra säsongen vann FCH även då på bortaplan medans Pixbo vann mötet på Idrottens Hus.

FCH kommer till matchen med fulltrupp och kommer enligt tränare Niklas Pålsson gå hårt för seger och försöka optimera speltiden på de som är hetast.

Häng med Studio Soffan live från 18:30 på Facebook. Där snackar vi upp matchen med tränare och spelare. I första pausen kommer dessutom Stefan Jonasson från Svenska Innebandy Förbundet för att prata om VM 2024 som ska spelas i Skåne. I andra pausen ska vinnare av både 50/50-lotterna och Middagen med Thomas och David dras.

Se matchen live på hd.se eller på Sportexpressen Play.