Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Fredag
12 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Tisdag
23 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Thorengruppen
TTG

Tre viktiga poäng i en svängig match

21 februari 2021 17:37
Herr

I två perioder var det målsnålt och tilltäppt. I tredje öppnades fördämningarna helt och lagen byttes om att ha ledningen.


Det var en viktig match för två lag i poängbehov. Det syntes tydligt i de två första perioderna där det bjöds på krampaktigt spel. Framförallt från hemmalaget. Gästerna kunde ta ledningen nästa omgående. Men med ett lite slumpartat mål kunde Nicklas Lidholm stöta in kvitteringen i sin comeback efter skada. Men det var Thorengruppen som var det bättre laget i första perioden och fick också rättvist med sig 2-1 inför pausvilan.

I andra perioden vaskade Niklas Pålsson om i femmorna och FCH kom bättre in i matchen. Gustav Svensson, som gått upp som forward, kvitterade sex minuter in. Efter målet tog FCH över mer och mer men slarvade lite i ett uppspel och lät Thorengruppen komma i ett två mot ett läge. Ett läge som de inte brände utan återtog ledningen, 2-3. FCH fortsatte kämpa på och fick tillslut utdelning. Linus Nordgren kvitterade assisterad av Max Wahlgren. 3-3 var också resultatet lagen tog med sig in i sista perioden.

Sex mål de första två perioderna blev till nio mål bara i tredje perioden. FCH tog kommandot direkt och Jonathan Nilsson gav FCH ledningen för första gången i matchen. Nästan direkt efter kom två målsledningen genom Max Wahlgren. Sedan kom några trassliga minuter för hemmalaget. Först reducering på straff, sedan kvittering i power play och av bara farten petade gästerna in ett ledningsmål. Allt på bara tre och en halv minut. Men lyckan för norrlänningarna varade bara sju sekunder innan Gustav Svensson återigen kvitterade. Hopp om tre poäng väcktes igen när Kristoffer Fält klev fram och gjorde 7-6. Men matchen var långt från över. Gästerna ville verkligen inte ge sig. Med fyra minuter kvar kom ännu en kvittering. Klockan rullade mot delad poäng när Linus Malmström bara svingade på en retur. En träff som på något sätt fick bollen att leta sig in i nät. 8-7 med bara en och tjugo kvar av matchen. Thorengruppen plockade målvakten men fick inget riktigt läge för kvittering. Tiden rulla ut och FCH tog tre viktiga poäng i kampen om en topp åtta placering.

Nästa match är borta mot Storvreta om en vecka.