Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Fredag
12 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Tisdag
23 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Höllviken
HIBF

Två poäng i Skånederbyt

27 januari 2021 21:38
Herr

Det blev en tät och känslofylld match när det skulle avgöras vilket lag som var bäst i Skåne.


Andra skånederbyt för säsongen skulle avgöras i Helsingborg Arena. FCH kom till matchen med fyra raka segrar mot Höllviken. Det såg tidigt ut som att segersviten skulle förbli intakt. FCH gjorde 1-0 genom Jonathan Nilsson i powerplay, snyggt framspelad av Linus Nordgren. Det skulle fortsätta vara i special teams som målen skulle komma. 2-0 kom på straff av Max Wahlgren. FCH spelade bra innebandy i första perioden och bjöd inte gästerna på många lägen. Chansen för Höllviken skulle dock komma i numerärt överläge i slutet av perioden efter att FCH slarvat vid ett byte och haft för många spelare på plan. Klockan ticka på och det såg ut som man skulle rida ut stormen. Men med fyra sekunder kvar av perioden kunde Daniel Persson reducera för Höllviken.

I andra perioden kom Höllviken ikapp spelmässigt och skapade under stora delar flera chanser. Kvitteringen kom på en kontring via den notoriska målskytten Johannes Wilhelmsson. Perioden fortsatte i ett ställningskrig där det var mer kamp än skönspel på båda hållen. Det som både skilde och liknade första perioden var att det blev mål i sista minuten, skillnaden var att det var FCH som gjorde det. Jonathan Nilsson gjorde sitt andra mål där han kyligt rullat in bollen under Höllviken-målvakten. 3-2 till FCH inför tredje perioden.

Om andraperioden bjöd på mycket kamp blev det ännu hårdare i tredje. Det var mycket bolltapp på mitten i båda lagen som bjöd på kontringsmöjligheter. I just en sådan situation kunde Höllviken återigen kvittera, även denna gång genom Johannes Wilhelmsson. FCH satsade hårt framåt och vaskade om i femmorna och gick för seger. Det blev chanser och båda hållen men aldrig riktigt nära. Det blev inga fler mål och matchen gick till förläggning för kamp om extra poängen.

I förlängningen hade FCH en boll inne som först dömdes mål men sedan blev bortblåst för att en FCH:are hade varit i målområdet. Det var den enda riktiga chansen och det skulle till straffar för att fördela bonuspoängen. Höllviken började. Jonathan Edling var omutlig och räddade. Patrik Nordgren fick chansen att avgöra. En sådan chans missar inte Staffanstorp-Zorro. Trolle i Höllviken målet var chanslös och två viktiga poäng till blåsvart.

Nästa match är på söndag mot nykomlingen Fagerhult borta. Efter det väntar två veckor spelledigt.