Dalen
DAL

Viktig seger mot Dalen

16 januari 2021 17:33

Andra segern för säsongen mot Dalen innebär ett trevligt skutt uppåt i tabellen.

Premiärmatchen mot Dalen var rena vilda västern tillställningen där FCH vann med 12-10. Idag var det dags igen och det blev återigen en intensiv match även om det inte blev lika många mål. Första perioden slutade 1-1 efter att Christoffer Andersson gett gästerna ledningen. FCH hade sedan många fina lägen till kvittering. Det skulle dock dröja till 17:46 när Linus Malmström fick chansen på straff. Samme Malmström inledde sedan andra perioden direkt med att gör 2-1. Sedan följdes lagen återigen om. 2-2, 3-2 genom Kristoffer Fält, 3-3, 4-3 genom Max Wahlgren och sen 4-4 innan perioden var över. Helt jämt inför sista perioden precis som i första matchen. FCH fortsatte att vara i förarsätet genom Gustav Svenssons 5-4. Efter storspel av Edling var det fortsatt hemmaledning med fem minuter kvar när Dalen fick chansen i PP. Fortsatt hårt slit i försvaret och en Edling i landslagsform kunde man stänga ner de sista attackerna. 45 sekunder från slutet kunde sedan Jonathan Nilsson rulla in avgörande 6-4 i tom kasse.

Med segern gick FCH från nionde till femteplats i tabellen. Nu är vi på rätt sida strecket igen och på onsdag ska platsen försvaras hemma mot Falun.