Linköping
LIBK

Förlust på straffar mot Linköping

27 december 2020 17:49

Det blev en spännande match denna söndags eftermiddag i Helsingborg Arena. 4-4 efter full tid sedan drog Linköping längsta strået i straffläggningen.

I den viktiga sexpoängsmatchen var det hemmalaget som tog initiativet i första perioden. FCH för kvällen hänförda av Nordgren, men inte Linus som brukligt. Utan denna match var det storebrorsan Patrik Nordgren som stal rubrikerna med ett hattrick. 1-0 gjorde han redan efter 36 sekunder på vad han kallade ett ”minigolfskott”. 2-0 gjorde sedan av Jonathan Nilsson på ett patenterat inbryt från högerkanten. 2-0 var också slutresultatet efter första perioden. I andra perioden jämnade Linköping ut matchbilden och kunde reducera innan Patrik Nordgren med sitt andra kunde göra ledningen till två mål igen. Tyvärr blev det ytterligare en reducering i periodens sista minut genom Jendrisak. Kvitteringen kom sedan också snabbt i tredje perioden. Efter det var det ställningskrig där båda lagen hade bra chanser att ta ledningen. När FCH sedan drabbades av en utvisning med fyra minuter kvar kunde Linköpingen ta ledningen för första gången i matchen. Tiden tickade mot förlust när FCH fick en straff med 55 sekunder kvar. Patrik Nordgren fick chansen för hattrick och han tog den. Helt kyligt gick han fram och överlistade Blom i Linköpings målet med en zorrofint. 4-4 blev slutresultatet. Förlängningen blev sedan mållös utan några större chanser. Båda lagen inledde med att göra mål. Patrik Nordgren zorrade in sin andra straff. Sedan missade båda lagen och följdes åt till den femte omgången där Jendrisak gjorde mål och Malmström sköt i stolpen. Små marginaler avgjorde denna matchen till gästerna fördel.

Ny viktig match redan på onsdag när man åker till småland och Växjö för 2020:s sista match.