Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Helsingborg
FCH

Inför matchen: Sirius borta

19 december 2020 09:29
Herr

Ingen match förra veckan pga Covidsmitta i laget. Men nu är alla friska och åker till Uppsala för att möta Sirius.


Det blev ingen match föra helgen mot Falun eftersom FCH hade tre spelare borta i Covid-19. Det gör att senaste matchen var hemma mot Växjö 5/12. Då blev det förlust med 9-5 och idag går man för revansch i IFU Arena.

Efter en stark start har FCH nu trillat ner till en nionde plats med två poäng upp till slutspel. Motståndarna Sirius har haft en stor omsättning på spelare inför säsongen och bla tappat två av sina bästa spelare förra säsongen Filip Eriksson och Jakob Drews. Det har gjort att man haft en tung start på säsongen. På elva matcher har man spelat in sju poäng och ligger precis ovanför nedflyttningsplats.

Förra säsongen vann FCH på bortaplan med 7-5 medans man förlorade på hemmaplan. Niklas Pålsson räknar med att det blir en tuff match idag.

  • Sirius är alltid en tuff bortamatch, har dom en bra dag vinner dom mot alla lag i serien. Dom lirar med hög risk och gärna på insida vilket gör att en bra dag så blir det väldigt farligt. Vi kommer ha fokus på vårt försvarsspel och balansen. Vi har släppt in för många mål och behöver ta i mer och vara mer konsekventa i allt vi gör. Nu har vi alla friska och är otroligt taggade för att få in 3 poäng på kontot

Vilka är då Sirius?

Stjärnan:

Storstjärnan Billy Nilsson gjorde comeback förra säsongen efter en sejour i Schweiz. 2014/2015 vann han hela SSL:s poängliga. Denna säsongen har han inlett med 16 poäng på 11 matcher.

Poängkungen:

Flest poäng denna säsongen har dock Kevin Söderling gjort. 19 poäng på 11 matcher har det blivit för finländaren som nu gör sin fjärde säsong i Sirius.

Framtidsnamnet:

Isak Palmén är lillebror till Simon Palmén i Linköping och gör sin första säsong i SSL. Förra säsongen gjorde han som 19-åring hela 46 poäng i Allsvenskan för Lillån. Denna säsongen har det blivit åtta poäng i SSL.

Tränaren:

I båset hittar man en av Sveriges mest meriterade tränare. Stefan Forsman är mest känd för sitt jobb i den andra Uppsalaklubben Storvreta, som han var med och grundade. För Storvreta vann han fyra SM-guld som tränare. Detta är hans första säsong i Sirius.

Se matchen på hd.se med start kl 16:30