FCH

Seger borta mot Pixbo

22 november 2020 18:43
Herr

Det blev en imponerande seger på bortaplan mot Pixbo. Hemmalaget ledde med 23 minuter kvar med 6-3. Ett resultat som FCH sedan åt upp och gick förbi.

Det blev en spännande eftermiddag i Wallenstamhallen i en match som innehöll det mesta. FCH började matchen med att gå man-man mot Pixbos första femma. Det gjorde att det blev en svängig match åt båda hållen. FCH var laget som skapade mest direkt från början och vann skotten i första perioden med 14-9. Trots det var det Pixbo som ledde efter 20 minuter med 3-2. En ledning som de sedan utökade till 5-2 när halva matchen var spelad. Mellan de båda målen hann FCH med att missa en straff. Max Wahlgren gav sedan lite hopp till de blåsvarta med sitt andra mål för kvällen. Pixbo kunde dock gå upp till en tre målsledning igen 17 minuter in i andra perioden. Där och då var uppförsbacken brant för FCH. Men det var då FCH tryckte gasen i botten. Azelius reducerade med ett stenhårt direktskott samtidigt som Fredi Petersson och Gustav Fritzell hade en egen brottningsmatch. De båda herrarna fick varsin utvisning. I spel 4 mot 4 kunde sedan Linus Nordgren kontra in 5-6 med 30 sekunder kvar.

Kvitteringen skulle inte vänta länge på sig. 2:20 in i tredje perioden kvitterade Jonathan Nilsson snyggt framspelad av Oliver Johansson. Efter det var det mycket heta känslor och många utvisningar. FCH fick spela både 5 mot 4 och 4 mot 3 under en tid. Men inga mål i special teams. Matchen fortsatte med hårt och småfullt spel med ett visst övertag för Helsingborgarna. 16:21 studsade en boll fram till en fri Max Wahlgren framför Pixbos mål. En fri Max Wahlgren framför motståndarens mål missar inte. Hattrick för Max och 7-6 till FCH. Hemmalaget tog time-out och plockade målvakten. FCH täckte skott som om deras liv hängde på det och kunde reda ut Pixbos slutforcering. Matchen slutade således 6-7 och tre poäng hem till Helsingborg.